Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                   Πειραιάς : 21-5-2010
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΡΕΤΣΙΝΑ 45

18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499

Email:somedp@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον απόηχο των πρωτοφανών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την εξυγίανση της οικονομίας σε βάρος των εργαζομένων , έρχεται η Δημοτική Αρχή να μας προσθέσει ακόμα ένα βραχνά, μη δίνοντας τις δεδουλευμένες υπερωρίες και την νυχτερινή προσαύξηση, διατηρώντας παράλληλα και ένα κλίμα ανασφάλειας για τις πληρωμές της Τακτικής Μισθοδοσίας μας.

Στην συνάντηση που είχαμε την περασμένη Τρίτη 11 Μαΐου 2010 με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Μηχ/κου – Ηλεκ/κου κο. Παναγιώτη Αβραμίδη του είχαμε κάνει γνωστούς τους προβληματισμούς μας αλλά και τις θέσεις μας σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων μας. Όπως επίσης και τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει όλοι οι εργαζόμενοι τόσο από τα νέα οικονομικά μέτρα, όσο και από την εν λόγω καθυστέρηση των τριών πλέον μηνών. Από την μεριά του ο Αντιδήμαρχος μας εξήγησε κάποιες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος αρκεί βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη διάθεση και πολιτική θέληση του Δημάρχου.

Απ’ ότι φαίνεται όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο Δήμαρχος προτιμά να συνεχίζει να κάθεται απομακρυσμένος από τους εργαζόμενους κι από τα προβλήματά τους. Αρέσκεται να δηλώνει στα Μ.Μ.Ε για το πόσο πλεονασματικός έχει γίνει ο Δήμος επί θητείας του και ότι έχει τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους. Η αλήθεια όμως είναι αυτή που ζούνε καθημερινά οι οικογένειες μας από την αδιαλλαξία και τον ρεβανσισμό που διακατέχει το Δήμαρχο και την «αυλή» του.

Ο «πλεονασματικός» Δήμος έρχεται τώρα μέσα στην όλη κακή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και μετά από ένα διασυρμό τους άνευ προηγουμένου που είχε επιδοθεί από τις αρχές του χρόνου να μας ζητήσει κατανόηση για την οικονομική δυστοκία του στο όνομα της Εθνικής Οικονομικής κρίσης. Ζητάει κατανόηση από αυτούς που είναι τα κύρια θύματα της κρίσης, που πλέον δεν δουλεύουν για να αποταμιεύουν ή για να περνάνε άνετα με τους μισθούς τους αλλά δουλεύουν για να επιβιώσουν, για τα προς το ζην.

Εμάς ποιος θα μας κατανοήσει ? οι τράπεζες, οι σπιτονοικοκύρηδες, οι λιανέμποροι, τα παιδιά που σπουδάζουν επαρχία, τα φροντιστήρια, πέστε μας ποιος?

Την προηγούμενη εβδομάδα δείξαμε την δική μας διαλλακτικότητα και κυρίως την κατανόηση προς τους Δημότες και δεν προχωρήσαμε σε Αποχή από την υπερωριακή απασχόληση μας λόγω του ότι ο Πειραιάς είχε επιβαρυνθεί με όγκους απορριμμάτων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας ενάντια στα αντεργατικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν όλους μας. Ζητάμε να καταλάβουν οι Δημότες το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και το επόμενο τριήμερο να περιορίσουν τα απορρίμματα τους στο σπίτι τους, ώστε να μην τα επιβαρυνθεί η πόλη.

Κατ’ αναγκασμό τώρα υλοποιούμε την απόφαση που πήραμε στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ στις 11-5-2010 και εφόσον δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα μας από την υπερωριακή απασχόληση και την νυχτερινή προσαύξηση, τουλάχιστον του μηνός Μαρτίου, το Σωματείο και τα Μέλη του θα απέχουμε από την υπερωριακή εργασία μας το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου, καθώς και την αργία του Αγ. Πνεύματος ημέρα Δευτέρα 24 Μαΐου.

Δεν ζητάμε ούτε απαιτούμαι από τη Δημοτική Αρχή δάνεια ή προκαταβολές μισθών, ζητάμε να πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα μας, όπως είχε δεσμευτεί, και το έκανε μέχρι το Δεκέμβριο.





Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π

δημοσίευσε ...