Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ποινική δίωξη και & 7μηνη φυλάκιση στο Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Νικαίας για την Συνδικαλιστική του Δράση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ




ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ 1 2ος ΟΡΟΦΟΣ ΝΙΚΑΙΑ 27/5/2010

ΤΗΛ/ΦΑΞ 2104900471 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 17

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1950 Προς

1) ΠΟΕ-ΟΤΑ

2) ΑΔΕΔΥ

3) Εργαζόμενοι του δήμου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι



Το Δ.Σ. σας ενημερώνει ότι ο συνάδελφος Τσιχλάκης Δημήτρης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών από το Δικαστήριο Πειραιά για την συνδικαλιστική του δράση . Ο Σύλλογος εργαζομένων θεωρεί την απόφαση της Δικαιοσύνης ταξική που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τα συνδικάτα και να ποινικοποιήσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων .

Ο συνάδελφος Γραμματέας , μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. , έδωσε την μάχη για την νίκη της απεργίας του 2006 , προσπάθησε να περιφρουρήσει χώρο εργασίας ( όπου είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της απεργοσπασίας ) και γι’ αυτόν τον λόγο καταδικάστηκε!

Οι κατηγορίες για «επίθεση» και «πρόκληση φόβου» είναι ανυπόστατες .

Οι «μηχανισμοί» που τροφοδοτούν τις διώξεις συνδικαλιστών εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους εργοδότες ( Δημάρχους ) και την κυβέρνηση η οποία έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση από την αντεπίθεση των συνδικάτων στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα .

Δηλώνουμε ότι οι «καταδίκες» όχι μόνο δεν μας τρομάζουν αλλά αντίθετα μας γιγαντώνουν και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση για την προάσπιση του ιερού δικαιώματος της απεργίας !

Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς να καταδικάσουν άμεσα την απόφαση και να δηλώσουν αλληλέγγυοι ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να αποκρούσει τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ταξικής Δικαιοσύνης .



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

δημοσίευσε ...