Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (22-12-2010)


Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010


Αριθμ. Πρωτ.: 1274

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, μετά την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Πανελλαδική Απεργία της 15ης Δεκεμβρίου 2010 και με δεδομένο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η παρέμβαση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι συνεχής, οργανωμένη και δυναμική, λαμβάνοντας υπόψη και τα εκρηκτικά προβλήματα που συσσωρεύονται και διογκώνονται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (απολύσεις εργαζομένων, αδυναμία καταβολής Μισθοδοσίας, εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης») αποφάσισε:

- Δηλώνει την αγωνιστική της συμπαράσταση σε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, κλάδο που αγωνίζεται ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση.

- Συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και καταγγέλλει κάθε απόπειρα (κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής) για την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα τους.

- Καλεί τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσει Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 να προχωρήσουν σε συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση καλώντας τους εργαζόμενους να αποδοκιμάσουν τον νέο προϋπολογισμό που μόνο βάρη και δεινά επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Σε περίπτωση που δεν αναληφθεί πρωτοβουλία από την Γ.Σ.Ε.Ε. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. θα προχωρήσει στην προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

- Την αποτροπή κάθε απόλυση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Άμεση επίλυση του γενικευμένου πλέον προβλήματος της αδυναμίας καταβολής της τακτικής μισθοδοσίας σε πολλούς Δήμους της χώρας μετά τον περιορισμό – κατάργηση των τακτικών επιχορηγήσεων.

- Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

- Την υπογραφή ΑΜΕΣΑ της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για το προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                           Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...