Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2010


Αριθμ. Πρωτ.: 1256
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) στις 10.30 το πρωί και από εκεί όλοι μαζί θα πορευτούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στην πολιτική της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων τους, της οικονομικής εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόικα στον Ελληνικό λαό.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 θα στείλουν μαζικά το μήνυμα απόρριψης της πολιτικής του μνημονίου που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, που ανατρέπει βίαια τις εργασιακές σχέσεις, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, που φορτώνει στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους νέα φορολογικά βάρη.

Κι αυτά, τη στιγμή που οι υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης απολαμβάνουν ασυλίας και το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο. Αναμένουν πότε θα δημιουργηθούν οι… ευκαιρίες και με το σύνθημα της κυβέρνησης να λεηλατήσουν τη χώρα, εξαγοράζοντας τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής και δίδοντας ένα «ξεροκόμματο» για μισθό στους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...