Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στον πύργο του Πειραιά οι άστεγοι της πόλης.





"κλεμμένο" από :  http://www.pireasnet.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ



Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, συνεχίζονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα μέτρα προστασίας των αστέγων, λόγω των συνεχιζόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών.
 
Με εντολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργου Δαβάκη, δημοτικοί αστυνομικοί, έχουν διατεθεί στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και στα ΚΑΠΗ, όπου θα παραμείνουν ανοικτά τα κτίρια και κατά τη διάρκεια της νύκτας, (23:00 - 07:00 το πρωί) για να υποδέχονται και να φιλοξενούν όσους θέλουν να βρουν μία ζεστή γωνιά για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, με εντολή της Αντιδημάρχου κας Μελίνας Φύκια τα ΚΑΠΗ (Α2, Β2, Γ1, Δ1 και Ε1), θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 7:00 το πρωί και στη συνέχεια θα λειτουργήσουν κανονικά με το πρόγραμμα των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Να σημειωθεί ότι, στην προστασία των αστέγων, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με απόφαση της κας Πασχαλίνας Καλαγιά, έχει προχωρήσει και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).
Συγκεκριμένα έχει διατεθεί ένας θερμαινόμενος ισόγειος χώρος στον Πύργο του Πειραιά, για την ολιγοήμερη φιλοξενία τους. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με πτυσσόμενα κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα και είναι ανοικτός όλο το εικοσιτετράωρο. Θα παραμείνει σε λειτουργία για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία και συνεχίζουν να σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες.
Στους άστεγους παρέχονται ζεστά ροφήματα και ελαφρά τροφή, ενώ σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου έχει εξασφαλισθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.





δημοσίευσε ...