Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: αντεργατική αντιδημοκρατική και εκδικητική η απόφαση της οικονομικής επιτροπής Αγ. Βαρβάρας να ασκήσει έφεση κατά των 27 εργαζομένων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Ο αντεργατικός κατήφορος των εργοδοτών – Δημάρχων συνεχίζεται. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, να ασκήσει έφεση στην θετική πρωτόδικα απόφαση που μετατρέπει τις συμβάσεις 27 συναδέλφων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου. Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Λάμπρος Μίχος είναι εχθρός των εργαζομένων.

Πρόκειται για συναδέλφους μας που δουλεύουν επί 10 χρόνια σε διάφορες κοινωνικές δομές (παιδικοί σταθμοί, ΚΗΦΗ και Βοήθεια στο Σπίτι). Αυτούς που η κυβέρνηση αποκαλούσε ήρωες που κράτησαν όρθιο το Δήμο στην πανδημία. Έχουν όμως ένα ελάττωμα, αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα.

Ο σχεδιασμός, η πολιτική της δημοτικής αρχής του δήμου Αγία Βαρβάρας δεν είναι τυχαίος. Είναι ενταγμένος στη συνολικότερη πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων που θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θέλουν την ανακύκλωση εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) ψήφιζαν αντεργατικές ρυθμίσεις. Είναι αυτές που θωράκισαν το χέρι της διοίκησης της Αγίας Βαρβάρας να ασκήσει έφεση, είναι αυτές που θωρακίζουν ακόμα περισσότερο τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος στο τσάκισμα των κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γύρισε την πλάτη στο αίτημα  εκατοντάδων σωματείων και ομοσπονδιών για τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, ώστε να επιτρέπετε η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει το δικαίωμα σε μειοψηφίες αιρετών μέσω των οικονομικών επιτροπών να τσακίζουν εργατικά δικαιώματα

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ βρέθηκε στο πλευρό των 27 εργαζομένων των κοινωνικών δομών του δήμου Αγίας Βαρβάρας και στήριξε με την παρουσία μελών του την κινητοποίηση που οργάνωσαν, υπερασπιζόμενοι την μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση τόσο από εργαζόμενους όσο και από κατοίκους και φορείς του δήμου. Αντίθετα σαν τα ποντίκια στις τρύπες τους κρύφτηκαν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, τα στελέχη της δημοτικής αρχής και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν το πλήθος εργαζομένων και κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας που συγκεντρώθηκαν, χθες Τρίτη 30 Ιουνίου, έξω από το δημαρχείο, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με τους συναδέλφους.

Μεγάλο ατόπημα του δημάρχου που αποτελεί ύβρη για τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους καθώς και τους κατοίκους του δήμου που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν να τους αποκαλέσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, “νταήδες”, “τραμπούκους” και “εκβιαστές”. Έτσι παρουσιάζει τους ανθρώπους του μόχθου, τους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος. Αίσχος!

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους με επαναλαμβανόμενες 4ωρες Στάσεις Εργασίας από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 11:00. Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και όλους τους εργαζόμενους των Δήμων της Δυτικής Αττικής να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας την Δευτέρα από τις 07:00 μέχρι τις 11:00 και να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:00 το πρωί έξω από το δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας να πάρει πίσω την αντεργατική, αντιδημοκρατική και εκδικητική απόφαση της οικονομικής επιτροπής για άσκηση έφεσης και να φέρει άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο σε ανοικτή συνεδρίαση.

Απαιτούμε :

   Την αναίρεση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής

   Την άμεση υλοποίηση της απόφασης του πρωτοδικείου για μετατροπή της σύμβασης των 27 εργαζομένων σε Αορίστου χρόνου

   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες του δήμου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


δημοσίευσε ...