Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Με σεμνότητα η κοπή της πίτας του Σωματείου μας



Μέσα στο ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Πειραιά το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών πραγματοποίησε χθες 24/2/2016 την ετήσια κοπή πίτας με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών του Σωματείου που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν υπήρχε δυνατότητα να παρευρεθούν και τα μέλη που εκείνη την ώρα εργάζονταν για την καθαριότητα του Δήμου, λόγω της 24ωρης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού και Δόμησης κ. Κυριάκος Σιγαλάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Εκτός των προαναφερόμενων την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο προϊστάμενος του τμήματος Κίνησης Οχημάτων της Δ/σης καθαριότητας Γιώργος Ψυκάκος η πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Τζιώτη και Γιώργος Παππάς, ο πρόεδρος του Σωματείου των Ημερομισθίων «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Χρήστος Λεπεσιώτης, ο πρ. πρόεδρος του Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π και συνταξιούχος πλέον Θεόδωρος Κεραμμύδας, η πολύ αγαπητή συνάδελφος που έχει μεταταχθεί στο Δήμο Κορίνθου και πλήθος συναδέλφων εργαζομένων του Δήμου μας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μιλτιάδης Λουκίσας και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος στο χαιρετισμό που απεύθυναν επεσήμαναν,


Την επιτακτική ανάγκη ενοποίησης και μαζικότητας της έκφρασης των εργαζομένων,  που δημιουργείται από τις σημερινές συνθήκες και την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Την ενοποίηση της δυναμικής και μαχητικότητας των 5 Σωματείων του Δήμου Πειραιά για καλύτερα αποτελέσματα των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην εξαθλίωση και την ταπείνωση της χώρας και του λαού της που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. και εφάρμοζαν οι παλαιότερες κυβερνήσεις και συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή.

Την τήρηση της αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και ισονομίας, ίση αμοιβή και ίση εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Δηλώνοντας ότι είναι αντίθετοι με την αργομισθία και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι μάχιμα στις υπηρεσίες που ανήκουν.

Να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (Καθαριότητα – Ηλεκτροφωτισμός) που του δίνει τη δυνατότητα πλέον ο νόμος 4368/2015 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των δημοτών και να σταματήσει η ανασφάλεια και ομηρία των εργαζομένων που προσλαμβάνονται μέχρι τώρα με την κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας.

Τέλος, ευχήθηκαν να υπάρχει υγεία και μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων, έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων το αντιασφαλιστικό έκτρωμα των δανειστών και της κυβέρνησης που μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα και αλλάζει τον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό και επιβάλλεται η συμμετοχή όλων και ο συντονισμός του αγώνα με άλλος κλάδους εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιστημονικών φορέων, αγροτών, ώστε να μην περάσει ποτέ από τη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη αφού αναγνώρισαν ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ του Σωματείου και της Δημοτική Αρχής και κάποια προβλήματα έχουν βρει λύση, ζήτησαν να είναι πιο συχνός και παραγωγικός γιατί ακόμα υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα, ενώ ευχήθηκαν στον ίδιο και την ομάδα που συμμετέχουν και εργαζόμενοι του Δήμου να κερδίσει τη μάχη για την διεκδίκηση να χαρακτηριστεί ο Πειραιάς πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης αναγνώρισε το έργο των εργαζομένων που λειτουργούν κάτω και από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες για να είναι καθαρός ο Πειραιάς και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια από όλους.

Παρά του ότι όπως δήλωσε δεν εμπλέκεται στα συνδικαλιστικά θέματα, θεωρεί ότι η ενοποίηση των 5 Σωματείων του Δήμου θα λειτουργούσε θετικά ως προς το διάλογο της Δημοτικής Αρχής με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων αλλά κυρίως αποτελεσματικά ως προς τις διεκδικήσεις τους τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στις διεκδικήσεις τους από την κεντρική εξουσία.

Επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο δήμος και να συμβάλουν και οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους όπου χρειαστεί προκειμένου οι συνθήκες προσωρινής διαμονής των προσφύγων στο  κέντρο του Σχιστού να είναι ανθρώπινες.

Συμφώνησε με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών, ενώ για τα εργασιακά ζητήματα που είναι ακόμα ανοικτά και δεν έχει βρεθεί λύση επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει στερήσει ποτέ τον διάλογο από τους εργαζόμενους και ότι μαζί μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται, από τα απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.

Τέλος, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Η σεμνή εκδήλωση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατ/των του Δήμου Πειραιά έκλεισε με την κλήρωση ενός Lap-Top που έγινε παρουσία των μελών του, φαγητό και ποτό, ενώ την τιμητική τους στο μπουφέ και στην επιλογή των καλεσμένων φαίνεται ότι είχαν τα μανιάτικα λαλάγγια.  

Και του χρόνου με υγεία και δύναμη !!!

Από το Γραφείο Τύπου του Σωματείου Οδηγών-Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.

δημοσίευσε ...