Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα εργάτη καθαριότητας του Δήμου Αθήνας

Την τελευταία του πνοή άφησε την ώρα της εργασίας του ο Θανάσης Καλογέρης 42χρονος εργάτης στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αθήνας, πατέρας δύο παιδιών.

Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, συνέβη χθες Τρίτη 22 Μαρτίου το μεσημέρι, όταν τον συνάδελφο παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή του Κολωνού.

Η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων – δυστυχημάτων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ πυκνή και κυρίως οφείλεται στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας που προκαλεί η έλλειψη προσωπικού και οι μνημονιακές απαγορεύσεις προσλήψεων αλλά και από την μη χορήγηση Μέσων Ατομική Προστασίας που απαξιώνουν πολλές δημοτικές αρχές να χορηγήσουν στους εργαζόμενους.

 Οι πρόσφατες αποφάσεις του Αρείου Πάγου που αναγνωρίζει «συνυπαιτιότητα» των εργαζομένων στα εργατικά ατυχήματα – δυστυχήματα προκαλούν οργή και αποδεικνύουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων από την εργοδοσία, που ενώ για τον εργαζόμενο το θέμα υγιεινής και ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας, η εργοδοσία το αντιμετωπίζει ως «κόστος» που για τα κέρδη της πρέπει να μειώσει.

δημοσίευσε ...