Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ για την «αξιολόγηση»


Καταργούμε στην πράξη την «αξιολόγηση»   


Το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα του Δημόσιου Τομέα παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που συνεχίζει να δέχεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους «θεσμούς» στα εργασιακά του δικαιώματα, κατάφερε με συντονισμό όλων των κλάδων εργαζομένων, ενότητα, μαζικότητα και αποφασιστικότητα να καταργήσει στην πράξη τον νόμο «αξιολόγησης» Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή των εντολών των δανειστών, έρχεται να υλοποιήσει τις συμφωνημένες πολιτικές του 2012 για το Δημόσιο νομοθετώντας τον ν.4369/2016, ακριβές αντίγραφο της «αξιολόγησης» Μητσοτάκη, «διανθισμένη» με αρκετή δημοκρατία, κατ’ επίφαση και παραλείποντας προκλήσεις όπως αυτό της ποσόστωσης. Αυτά όμως δεν αλλάζουν τους κατ΄εντολή των δανειστών στόχους που υλοποιεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «επιτελικό – ευέλικτο δημόσιο» των …ιδιωτών, ούτε καλύπτει τον βαθιά αντιδραστικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα της νέας «αξιολόγησης».

Όπως όμως ο νόμος Μητσοτάκη ακυρώθηκε στην πράξη, γιατί συνάντησε τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων με τη μαζική ανυπακοή και την άρνηση της συμμετοχής σε όλα τα βήματα της «αξιολόγησης», την ίδια αντιμετώπιση πρέπει να τύχει και η νέα «αξιολόγηση» από το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, γιατί η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κανένας κλάδος εργαζομένων δεν πρόκειται να έχει «ιδιαίτερη» μεταχείριση – «αξιολόγηση» από αυτήν που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και «θεσμοί».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την «αξιολόγηση» που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Σωματείων να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους και να συγκεντρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ
Το εξώδικο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης ΜΕΤΑ: Απεργούμε – Απέχουμε από την «αξιολόγηση»




δημοσίευσε ...