Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ασφαλιστικά μέτρα των χρυσαύγουλων κατά του ΣΕΔΘ – Στάση Εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προκήρυξη στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, από τις 10 πμ. μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας, και για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ., στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Αφορμή η συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) η ναζιστική – φασιστική παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» (ΕΛΔΥΝ), για τον αποκλεισμό της από το Σωματείο και τις εκλογές που θα διεξαχθούν.
Λίγες ημέρες πριν, οι εργαζόμενοι του Δήμου, μέσα από το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Σωματείου αποφάσισε τη μη συμμετοχή της «συνδικαλιστικής» παράταξης της Χρυσής Αυγής, διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου.
 «Κανένα ψηφοδέλτιο, καμία παράταξη, κανένα Σωματείο που διακατέχεται από νεοναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες δεν μπορεί να αποτελεί Μέλος ή ακόμη και μέρος-τμήμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιας Ομοσπονδίας που από την πρώτη στιγμή χτύπησε το “καμπανάκι” του κινδύνου αναβίωσης φασιστικών πυρήνων, από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται στη χώρα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» (Ε.Λ.ΔΥΝ.), ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από την Χρυσή Αυγή, ενάντια στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εκλεγμένης Εφορευτικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό των νοσταλγών του φασισμού από τις εκλογικές διαδικασίες των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Λίγες ημέρες πριν, οι εργαζόμενοι του Δήμου, μέσα από το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Σωματείου αποφάσισε την μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου.
Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή το «όπλο» των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και όσων τους εκπροσωπούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που διαχωρίζουν την εργατική τάξη με βάση «χρώμα» και εθνικότητα, σπέρνοντας το μίσος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει για αύριο, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων του Νομού Θεσσαλονίκης από τις 10:00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου του Νομού Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 3-5).
Κανένα ψηφοδέλτιο, καμία παράταξη, κανένα Σωματείο που διακατέχεται από νεοναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες δεν μπορεί να αποτελεί Μέλος ή ακόμη και μέρος-τμήμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μιας Ομοσπονδίας που από την πρώτη στιγμή χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου αναβίωσης φασιστικών πυρήνων, από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται στην χώρα.
ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΗΓΗ : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...