Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δεν είναι επαίτες»


Με αφορμή την αναδημοσίευση της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr «Δ. Πειραιά: Οικογενειακά δράματα με τους απλήρωτους συμβασιούχους-«Βολές» Καλογερόγιαννη» και την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Αντιλαμβανόμαστε ότι η τρέχουσα χρονική περίοδο που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη για κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους που θέλουν να διατηρήσουν τον αντιδημαρχιακό τους θώκο και στην επόμενη θητεία αντιδημάρχων.

Το να έχουν προσωπικές φιλοδοξίες είναι δικαίωμα τους, όπως δικαίωμα τους είναι να προσπαθούν να αποσπάσουν την  ευαρέσκεια και εύνοια του Δημάρχου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα μένει παγερά αδιάφορο για τα πρόσωπα που συγκροτούν την Δημοτική Αρχή, όχι όμως και για την πολιτική που εφαρμόζει καθώς και στις τακτικές διοίκησης που χρησιμοποιεί.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν νομιμοποιούνται και δεν έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια και τα προβλήματα των εργαζομένων και να θίγουν ακόμα και την αξιοπρέπεια τους παρουσιάζοντας τους σαν ζητιάνους. (…έρχονταν ακόμη και στην πόρτα του σπιτιού μου για οικονομική βοήθεια)

Όπως επίσης δεν έχουν και κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνουν ωμά στο συνδικαλιστικό κίνημα, θέλοντας να δείξουν ότι το έχουν χειραγωγήσει και το ελέγχουν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά και σε όλους ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες.

Ούτε εργαζόμενοι θα ζητήσουν την δική του άδεια ή της εργοδοσίας για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν χειραγωγείται και δεν εκφοβίζεται.

Πληροφορούμε τον αντιδήμαρχο ότι τον «Τσε» και τον «Άρη» που λευτέρωσαν τις χώρες τους και έσωσαν τους λαούς από την πείνα και την εξαθλίωση, μπορεί ο ίδιος να μην τους αναγνωρίζει και να μην τους «θέλει» στον Πειραιά, τους κουβαλούν όμως μέσα τους οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται, αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια στην υποδούλωση, την καταπίεση και την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. (...στον Πειραιά δεν υπάρχουν ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ)

Τέλος θα περιμέναμε από τον Δήμαρχο Πειραιά απέναντι στην ανεύθυνη αλλά σκόπιμη παραπληροφόρηση, να επικαλεστεί την συνάντηση που πραγματοποίησε με την Επιτροπή Συμβασιούχων στην οποία ήταν παρών και ο πρ. Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης και την ειλικρινή συζήτηση που έγινε μεταξύ τους με αντικείμενο την καταβολή των δεδουλευμένων, την συνέχεια της εργασίας τους και την ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 3-3-2017  

δημοσίευσε ...