Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό συναδέλφου του Δήμου Γόρτυνας


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε συνάδελφος υδρονομέας του Δήμου Γόρτυνας από πολίτη κατά την ώρα της εργασίας του.
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, ο συνάδελφος με μερική αναπηρία στο μάτι έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και γρονθοκόπησης,  επειδή τόλμησε εκτελώντας σωστά τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών από την υποκλοπή ή αλόγιστη χρήση νερού.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι στους Δήμους προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τα οποία ελέγχονται από την υπηρεσία, απροστάτευτοι δέχονται αναίτιες και βίαιες επιθέσεις από δημότες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τη Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στον Δήμο Γόρτυνας.
Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές, κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή, αστυνομία και εισαγγελία να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τέτοια φαινόμενα να μην ξαναπαρουσιαστούν και να προστατευτεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «ο σάκος του μποξ» και να αντιδρούν επάνω τους οι πολίτες για την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου για την άγρια επίθεση κατά του συναδέλφου αναφέρει:
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου καταδικάζει την βίαιη επίθεση «μαγκουροφόρων» που δέχτηκε συνάδελφος υδρονομέας - άρδευσης του Δήμου Γόρτυνας, ενώ εκτελούσε το καθήκον του και τις εντολές της υπηρεσίας του.
Ο συνάδελφος είχε αφαιρέσει τις προηγούμενες ημέρες το υδρόμετρο δημότη - καταναλωτή, ο οποίος πότιζε, με «πειραγμένο» υδρόμετρο, ζημιώνοντας οικονομικά το δήμο. Με περίσσιο θράσος, ο παραβάτης επανασύνδεσε, τον αγωγό του στον συλλέκτη (κολλεκτέρ), χωρίς υδρόμετρο και συνέχισε ανενόχλητος, να χρησιμοποιεί νερό από το δημοτικό δίκτυο. Όταν ο υδρονομέας διαπίστωσε την παραβίαση του κανονισμού άρδευσης, απευθύνθηκε, ως όφειλε, στον παραβάτη, κάνοντάς του παρατήρηση.
Εκείνος, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά τουναντίον, του επιτέθηκε άγρια και τον ξυλοκόπησε!!! Και μάλιστα τον συνάδελφο, με μερική αναπηρία από το ένα μάτι, τον γρονθοκόπησε και στο υγιές!!!
Ο συνάδελφος ζει από καθαρή τύχη!!!
Στον πολύπαθο τομέα της άρδευσης, με την ανοχή των δημοτικών αρχών, τα φαινόμενα παραβατικότητας συμβαίνουν όλα και πιο συχνά. Πολλές φορές οι υδρονομείς αφήνονται «μόνοι» να εφαρμόσουν το νόμο και να προστατέψουν το πολύτιμο αγαθό, το νερό, από την σπατάλη και την αλόγιστη χρήση. Διακινδυνεύοντας, διαφυλάττουν τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Οι υδρονομείς σε πολλούς Δήμους, δέχονται προπηλακισμούς γιατί απλά κάνουν τη δουλειά τους!
Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τον παθόντα συνάδελφο μας με κάθε τρόπο!
Σαν Σύλλογος που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους από τους επτά (7) περιφερειακούς δήμους του Ν. Ηρακλείου καλούμε κάθε αρμόδια αρχή, Αστυνομία, Εισαγγελία, Δημοτικές Αρχές να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων αλλά και το δημόσιο συμφέρον.
Πράξεις σαν αυτή, αν δεν τιμωρηθούν αυστηρά θα ενισχύσουν το αίσθημα ανασφάλειας τόσο των εργαζομένων όσο και κάθε ευνομούμενου πολίτη.
Απαιτούμε να ξεκινήσει έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, για την υδατοκλοπή, φαινόμενο που μαστίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οδηγεί σε οικονομική αιμορραγία τους Δήμους της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου.
Φτάνει πια!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                    Η Γενική Γραμματέας

Γιαλιαδάκης Κωστής        Αναστασίου Θεοφανή

δημοσίευσε ...