Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Δήμος Αλίμου: Συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας από την ΣΥΝ ΑΝ Αλίμου


Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στοΔ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου που συγκλήθηκε μετά από αίτησή μας να πάρει θέση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου για την επιβολή του φόρου και των ασφαλιστικών εισφορών που αφορά στο επίδομα των 176 ευρώ που καταβλήθηκε στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο του 2014, συζητήθηκαν και τα εξής θέματα.
Αρχικά, το θέμα της καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους κηπουρούς. Οιοποίοι παρά το ό,τι το δικαιούνται από τον νόμο δεν τους καταβάλλεται στον Δήμο Αλίμου. Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ έχει στηρίξει και στηρίζει τους συναδέλφους στο δίκαιο αίτημά τους και έμπρακτα, αφού έχει προχωρήσει και σε έγγραφη αναφορά της μη καταβολής του στο ΥΠ.ΕΣ. αλλά και προς τη Δημοτική Αρχή με πρωτοκολλημένα έγγραφα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου διαβεβαίωσε τους συναδέλφους εργαζόμενους πως θα γίνει παρέμβαση των μελών του Δ.Σ. στον κο Δήμαρχο ενώ υπέδειξε την Διεύθυνση Περιβάλλοντος ως υπεύθυνη για την μη καταβολή του και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ως ΔΕ Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει κοινοποιήσει την νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι συνάδελφοι το δικαιούνται.
Συζητήθηκε επίσης η καταβολή, από το ταμείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, δικαστικών εξόδων, με πρόταση της ΣΥΝ.ΑΝ, για συγκεκριμένους μόνο συναδέλφους μας όμως. Πάγια θέση του ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ήταν και είναι πως δεν μπορεί να είναι επιλογή του Προεδρείου του Συλλόγου σε ποιον συνάδελφο ο Σύλλογος θα παρέχει νομική υποστήριξη και σε ποιον όχι και μάλιστα με χρήματα που ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν έθεσε καν τα γενικά κριτήρια με τα οποία θα δίνονται χρήματα από το Σύλλογο για την κάλυψη δικαστικών εξόδων, το πλαφόν των ποσών που ο σύλλογος θα χορηγεί ή τη διαδικασία που θα ακολουθείται, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά τον δρόμο ώστε να γίνεται επιλογή των συναδέλφων με τρόπο αδιαφανή από τον ίδιο και την παράταξή του.
Όλα αυτά σε εποχή που ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων τάζει την απόσυρση δεκάδων πειθαρχικών με τα οποία στοχοποιήθηκαν συνάδελφοι από τη Διοίκηση, γεγονός που αποτέλεσε και προεκλογική του δέσμευση, και ήδη μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου έχουμε δύο άδικες πειθαρχικές ποινές σε ΠΕ συναδέλφους που έχουν επανειλημμένως και αδίκως στοχοποιηθεί από την παρούσα διοίκηση, δεδομένου ότι έχουν δημόσια τοποθετηθεί εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους προς τον τρόπο που η παρούσα διοίκηση αντιμετωπίζει τους εργαζομένους,  με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικά εργασιακά προβλήματα για τα οποία ο Σύλλογος οφείλει πλέον να κινητοποιηθεί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενώ ήταν ενήμερος για τα παραπάνω δεν τα έφερε καν προς συζήτηση στο Δ.Σ. Τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο συνάδελφοι έχουν διατελέσει μέλη της παράταξής μας (;) έχοντας μοιραία και την ίδια αντιμετώπιση από τη Διοίκηση του Δήμου με τα περισσότερα από τα μέλη μας τα οποία έχουν δεχθεί άδικες πειθαρχικές διώξεις, δυσμενείς μετακινήσεις και υποβιβασμούς.
Όταν το θέμα τέθηκε από την παράταξή μας ζητώντας ίση αντιμετώπιση όλων των μελών και συναδέλφων του Συλλόγου, πρότεινε συνάντηση με την Δημοτική Αρχή, αλλά όχι άμεσα λόγω φόρτου εργασίας του Δημάρχου, για απόσυρση των ποινών, τη στιγμή που ο νόμος δεν το προβλέπει κι οι σχετικές ποινές έχουν ήδη πρωτοκολληθεί, επιβληθεί, δεν αποσύρονται και αρμόδιο πλέον είναι μόνον το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η ΣΥΝ.ΑΝ. Δήμου Αλίμου δεν δέχτηκε ίση μεταχείριση των συναδέλφων για τη νομική τους στήριξη πάρα το γεγονός ότι έχουν συστηματικά στοχοποιηθεί, γεγονός που τους έχει πλήξει οικονομικά και επαγγελματικά αλλά επέμεινε σε στήριξη συγκεκριμένων συναδέλφων, με το πρόσχημα ότι η νομική στήριξη δεν θα δοθεί για τις πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων αλλά για ποινικές για τις οποίες, επίσης, δεν έθεσε κανένα κριτήριο προτείνοντας και σε αυτή την περίπτωση συναδέλφους επιλεκτικά κατά τη δική του κρίση (!). Θέση αμετακίνητη της παράταξής μας ήταν ή όλοι ή κανένας καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος που λειτουργεί με χρήματα όλων των συναδέλφων θα γίνει από θεσμικό όργανο στήριξης όλων μέσο επιλεκτικής και αδιαφανούς στήριξης ορισμένων συναδέλφων έναντι των υπολοίπων με αυθαίρετη κρίση του Προέδρου και της δικής του παράταξης. Ο Πρόεδρος, μετά την άρνησή του, δεν αντιπρότεινε ούτε κάποιον άλλον τρόπο στήριξης των συναδέλφων, με το πλέον αυτονόητο, την έκδοση ανακοίνωσης για τη στήριξή τους, παρά μόνο την ανεδαφική και πρακτικά ανέφικτη πλέον λύση της απόσυρσης των ποινών κατόπιν συνάντησης με τον Δήμαρχο, σε χρόνο που οι ποινές θα έχουν καταστεί οριστικές και οι υπάλληλοι δε θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν ένσταση.
Επιπλέον, τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της μεταφοράς των γραφείων του Διοικητικού προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. στο οποίο έχουμε εγγράφως επιστήσει την προσοχή για την επικινδυνότητα της μεταφοράς των υπαλλήλων σε υπόγειο χώρο και την ακαταλληλότητα του χώρου για  εργασία. Όμως δε βλέπουμε ως παράταξη ποια είναι η χρησιμότητα του να αναμασάμε σοβαρά εργασιακά θέματα και να τα επαναφέρουμε σε συζητήσεις χωρίς να προχωράμε σε πράξεις και παρεμβάσεις. Για πολλοστή φορά και έχοντας εγγράφως καταγγείλει το γεγονός στο παρελθόν ζητήσαμε να γίνει άμεσα μεταφορά των γραφείων σε άλλο χώρο καθώς και συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. κο Μαριόλη Ιωάννη.
Άλλο ένα θέμα που τέθηκε από την ΣΥΝ.ΑΝ. ήταν η καταγγελία μέλους του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. για δράση του στον χώρο. Επίσης, τέθηκε η αύξηση της δυναμικότητας των κτιρίων του Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. ως έκτακτη ενημέρωση από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Ν.Π.Δ.Δ. , Χατζηδάκη Άννα. Ζητήσαμε να λάβουμε γνώση των θεμάτων διότι δεν είχαμε προηγούμενη ενημέρωση και να επανέλθει σύγκληση του Δ.Σ. άμεσα. Καθώς και συνάντηση άμεσα του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. Μετά την αίτησή μας για αναβολή του πρώτου θέματος η συνάδελφος και Γραμματέας του Συλλόγου των Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Χατζηδάκη Άννα, είπε  πως αντικαθιστά στο θέμα τον όρο καταγγελία με τον όρο συζήτηση.
Για την εξέλιξη του θέματος της καταβολής του επιδόματος  των 176 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014, o Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργακόπουλος Δημήτρης συνεχίζει την κωμωδία - παρωδία με την ρίψη ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του.
Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ μετά το υπηρεσιακό έγγραφο που εστάλει και ζητάει από τους 73 δικαιούχους να καταβάλουν τον φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές για το επίδομα που έλαβαν τότε, ζήτησε να γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ώστε να πάρει θέση ο Σύλλογος και να βρεθεί λύση ώστε να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζόμενων.Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μήνες έχει τεθεί υπόψη του Δήμου έγγραφο του ΕΦΚΑ το οποίο αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που δεν παρακρατήθηκαν βαραίνουν πλέον τον εργοδότη. Σε σχετικό μας ερώτημα ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος έχει παράλληλα την υπαλληλική ιδιότητα του ΔΕ Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και επομένως σχετίζεται με το θέμα και με την υπαλληλική του ιδιότητα, απάντησε ότι τις ασφαλιστικές εισφορές τις ζητάει ο εισαγγελέας και αν θέλει ας επιστρέψει την επιταγή η υπάλληλος του ΕΦΚΑ που έστειλε το έγγραφο!
Ρωτήσαμε επίσης τον συνάδελφο Γεωργακόπουλο να μας απαντήσει αν η υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες εκείνη την περίοδο όχι μόνον για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζομένων, η οποία άλλωστε γίνεται με ευθύνη και από τον εργοδότη αλλά αν προέβη και στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να είναι δυνατή η εμπρόθεσμη δήλωση εισοδήματος εκ μέρους των εργαζομένων. Η απάντηση του συνδικαλιστή και Προέδρου Γεωργακόπουλου ήταν πως εκείνος έχει τελειώσει και δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Συνέχισε διαβάζοντας για πολλοστή φορά στο Δ.Σ. την καταγγελία Δημοτικής Παράταξης στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών για το θέμα της καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς και τα πορίσματα των Εισαγγελέων ό,τι έπρεπε να αποδοθούν οι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, σε αναζήτηση υπευθύνων για την σημερινή κατάσταση άλλων πέραν όσων χειρίστηκαν εκείνη την περίοδο το θέμα.
Η παράταξη μας, ζήτησε να πάρει θέση ο Σύλλογος για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων των εργαζόμενων καθώς και να διενεργηθεί ΕΔΕ από την Δημοτική Αρχή του Αλίμου για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις που ενδέχεται να επιβαρύνουν Δήμο και εργαζομένους με πρόστιμα για να κλείσει πια ο ανεμιστήρας λάσπης προς συναδέλφους, όπως στην πρώην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και συνάδελφο Δημητρίου Δήμητρα η οποία με αγώνα και τεράστιο προσωπικό κόστος υπερασπίζεται όλα αυτά τα χρόνια τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα των εργαζόμενων -και συνεχίζει-για να μην πληρώσουν οι συνάδελφοι τα σπασμένα. Με λύπη καταγγέλλουμε το γεγονός ότι μέσα από τη διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών η συνάδελφος η οποία, λόγω της προσπάθειας της να αποδοθούν ορθά και νόμιμα τα επιδόματα των εργαζομένων στοχοποιήθηκε για χρόνια όσο κανένας άλλος υπάλληλος με κίνδυνο ακόμα και απώλειας της εργασίας,εξακολουθεί να διασύρεται συστηματικά με σκοπό να στραφούν ακόμα και οι συνάδελφοι εναντίον της.  Ακόμα και τώρα και παρά το προσωπικό της κόστος αναζήτησε και γνωστοποίησε τα νόμιμα που αφορούν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη και όχι από τον εργαζόμενο γεγονός το οποίο ο κ. Γεωργακόπουλος αρνήθηκε να πράξει.
Η συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας έχει προφανώς σαν μοναδικό στόχο να αποφύγουν να δώσουν εξηγήσεις όσοι από πράξεις και παραλείψεις τους και με αποκλειστική τους ευθύνη έφθασαν αυτή τη στιγμή να απαιτούν χρήματα από τους εργαζομένους τα οποία αντιστοιχούν σε ποσά που ουδέποτε έλαβαν δείχνοντας προς άλλες κατευθύνσεις και διασύροντας τη συνάδελφο.Σαν Σύλλογος είχαν και εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, πράγμα που, όπως βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση, ουδέποτε έπραξαν.
Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργακόπουλος Δημήτρης, έχοντας τάξει προεκλογικά στους εργαζόμενους και υπόλοιπους δικαιούχους του επιδόματος ό,τι θα το δώσει και μην μπορώντας να κάνει κάτι τέτοιο αφού η προηγούμενη κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, ψάχνει να βρει άλλοθι εκτεθειμένος απέναντι στους ψηφοφόρους του, εκσφενδονίζοντας ευθύνες δεξιά και κυρίως… Αριστερά. Λασπολογεί και συκοφαντεί συναδέλφους,ενώ απειλεί την παράταξή μας και με μηνύσεις!
Καθώς το θέμα έχει πάρει την δικαστική οδό ο Πρόεδρος του Συλλόγου προέβη στην εξωφρενική πράξη να μας ενημερώσει ότι σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα αιτηθεί την κάλυψη δικαστικών εξόδων για υπαλλήλους που σχετίζονται με την υπόθεση  καταγγελίας της διαδικασίας καταβολής των 176 ευρώ απαιτώντας με τον τρόπο αυτό ο Σύλλογος να ενισχύσει οικονομικά υπαλλήλους που εξετάζεται η τυχόν ευθύνη τους σχετικά με την υπόθεση!
Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ απαντά πως οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και να μην πληρώσουν τα σπασμένα άλλων. Ήμασταν και θα είμαστε ΕΔΩ και καλά θα κάνει να κλείσει τον ανεμιστήρα της λάσπης γιατί η απάντηση θα είναι άμεση και ηχηρή. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για διαφάνεια, αξιοκρατία και κυρίως για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, σεβόμενοι την αποστολή και τον θεσμικό ρόλο του Συλλόγου και αρνούμενοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησής του προς όφελος λίγων έναντι του συνόλου των συναδέλφων μας.
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 4/6/2018

δημοσίευσε ...