Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Στο «σκαμνί» το δικαίωμα της απεργίας.


 Από την Απεργιακή Κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους στις
29/6/2017
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων | Δικαστήρια Ευελπίδων, Δευτέρα 1η Οκτώβρη
 ---------------------------------------
Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες δεξιές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όχι μόνο στην ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων αλλά και στην ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Στην … μεταμνημονιακή Ελλάδα, όπως την αυτοανακήρυξαν, συνεχίζονται οι διώξεις συνδικαλιστών  καθίζοντας στο σκαμνί με κατασκευασμένα αδικήματα, όχι μόνο τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά ουσιαστικά το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας.
Τελευταίο παράδειγμα δίωξης, και μάλιστα συνδικαλιστικής δίωξης, είναι αυτή κατά της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους αγώνες του περασμένου καλοκαιριού, του Ιουνίου 2017. Ο αγώνας των εργαζομένων στους δήμους είχε ως κύριο αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και τη μη απόλυση των συμβασιούχων, όπερ και εγένετο μέσω της 3Κ/2018 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Μεταξύ αυτών των συνδικαλιστών, που καλούνται στο ακροατήριο του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας (κτήριο 7, αίθουσα 1, των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη 2018 και ώρα 9πμ., είναι και οι: Βασίλης Γκιτάκος, επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, γραμματέας του ΜΕΤΑ και τότε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Έχουν εκτιμήσει, όπως και οι προηγούμενοι, πως με αυτόν τον τρόπο θα κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων και οι εκπρόσωποι τους θα το σκεφτούν καλά πριν ξαναλάβουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Τους απαντάμε «κούνια που τους κούναγε» …. Οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες ενέργειες, αντίθετα δυναμώνουν και συσπειρώνονται ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης που συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
Δ΄ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΤΙΡΙΟ 7
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 11 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
          Συνεχίζεται το «κρεσέντο» ποινικών διώξεων εις βάρος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της. Για ακόμη μια φορά ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίων των έντεκα (11) Μελών της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με την κατηγορία της «πρόκλησης ρύπανσης του περιβάλλοντος από πρόθεση» κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2017, με αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων!
          Αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά, με τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν για να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και να αποτρέψουν κάθε μελλοντική αντίδραση τους, ότι επιθυμούν πλήρη ποινικοποίηση και απαγόρευση των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που τους πλήττουν βάναυσα.
          Την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, δικάζονται τα έντεκα (11) Μέλη της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και παράλληλα στοχοποιείται το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου του 2017, αγωνιζόμενοι και παλεύοντας να διασφαλίσουν το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους.
          Σε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές και πολιτικές που έχουν ως μοναδικό στόχο την εξαθλίωση των Πολιτών και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δήλωσε και θα δηλώνει σθεναρά και κάθετα αντίθετη! Έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι, όσοι επιχειρούν να πλήξουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιοδήποτε τρόπο, θα τους βρουν απέναντι τους, ενωμένους και ισχυρούς, έτοιμους να απαντήσουν σε κάθε είδους πρόκληση από όπου κι αν προέρχεται.
         Με την επιχειρούμενη ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ισχυροποιήσουν τις θέσεις και τα αιτήματα τους και να τους προτρέψουν να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και μαζικά να διεκδικούν την ανατροπή αυτών των πολιτικών που τους οδηγούν στην εξαθλίωση.
          Το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές και ξεκάθαρο. Δεν υποκύψαμε και δεν  θα υποκύψουμε ποτέ στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία αυτών που στέκονται απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
          Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, καλούνται τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής να συμμετέχουν σε Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, που θα γίνει στις 10:00 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων-Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών-Κτίριο 7.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, στις 10.00 το ΠΡΩΙ,
στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΙΡΙΟ 7)
 

δημοσίευσε ...