Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Λουτρακίου: Πίσω από την απαξίωση καραδοκούν τα συμφέροντα των εργολάβων


Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων πληροφορούν του δημότες εξηγώντας τους λόγους που παρουσιάζεται το οξυμένο πρόβλημα των συσσωρευμένων σκουπιδιών  στους δρόμους του Δήμου και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.
Είναι ολοφάνερο ότι πίσω από την απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό παρά του γεγονότος ότι η νομοθεσία έδινε την δυνατότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και αγοράς νέων οχημάτων, κρύβεται η εκχώρηση της υπηρεσίας σε εργολάβους εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά των δημοτών που είναι σίγουρο ότι θα μετακυλήσει το κόστος και τα κέρδη του εργολάβου.
Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, αναφέρει:                                                                 
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολούνται ενδελεχώς με το θέμα καθαριότητας στο Δήμο μας.
Φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα ρεπορτάζ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο μας. 
Σας παραθέτουμε κάποια στοιχεία για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα που μας αφορά
1- Στον τομέα ανακύκλωσης υπάρχει μόνο 1 απορριμματοφόρο για περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών για όλο τον Δήμο (Λουτράκι- Αγ.θεοδ.-Περαχώρα-Ίσθμια- Καλαμάκι –Οικισμοί) και η εναπόθεση γίνεται στο ΚΔΑΥ Μπολατίου.
2- Τα απορριμματοφόρα που κάνουν την περισυλλογή τόνων σκουπιδιών σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο είναι (6) έξι κάνοντας πολλά οδομετρικά χιλιόμετρα και μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών
3- Το προσωπικό (εργάτες ) καθαριότητας είναι 22 συνάδελφοι από τους οποίους 14 είναι στα απορριμματοφόρα, άρα μας μένουν 8 για οδοκαθαρισμό όλου του Δήμου και των ακτών
4- Τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα έργου για να κινηθούν πρέπει να υπάρχουν 40 οδηγοι και χειριστές και δυστυχώς είμαστε μόνο 22 οδηγοί-χειριστές
5- Οι Δήμοι πανελλαδικά προκήρυξαν θέσεις μόνιμου προσωπικού και ο Δήμος μας έκρινε ότι με 2 οδηγούς και 5 εργάτες θα έλυνε τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό.
Σε κάθε υπηρεσία υπάρχει μια ιεραρχία που καλείται να λειτουργεί με υπευθυνότητα, οργάνωση, πλάνο, ενημέρωση, κάλυψη των αναγκών και προστασία των θέσεων προσωπικού.
Όσο για εκείνους που επιθυμούν να δρομολογήσουν ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με γνώμονα το ατομικό και όχι το δημόσιο κέρδος, αφήνοντας το Δήμο ενδεχομένως στη σημερινή εγκατάλειψη για να γίνει ήπια η μετάβαση σε ιδιωτικά χέρια να είναι σίγουροι ότι η αντίδραση θα είναι μαζική. 
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση
Το Δ.Σ.

δημοσίευσε ...