Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕΤΑ: Τιμάμε τη μνήμη του Π. Φύσσα. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό


Δίνουμε δυναμικό «παρών» στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 17.30, στην οδό Παύλου Φύσσα 60 και στην Πορεία στον Πειραιά, προς τα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
Έξι χρόνια συμπληρώνονται, από την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η πράξη αυτή ήταν σχεδιασμένη από την ηγεσία της και αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δολοφονικής της δράσης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αγωνιστές της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος. Η δολοφονία όμως του Παύλου Φύσσα ήταν η αρχή της πλήρους αποκάλυψης του εγκληματικού της χαρακτήρα σε πλατύτερα στρώματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας και της συρρίκνωσης της επιρροής της.
Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, όλα αυτά τα χρόνια, ξεσκέπασε και αποκάλυψε την εγκληματική φύση, την ιδεολογία και πρακτική των νεοφασιστών. Συνέβαλε αποφασιστικά στην απομόνωση και την κοινωνική, πολιτική και οργανωτική τους περιθωριοποίηση. Οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οδήγησαν στην έξοδο από το κοινοβούλιο των νεοφασιστών της «Χρυσής Αυγής» και ταυτόχρονα αποδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την φασιστική ρητορική τους στις λαϊκές και εργατικές συνοικίες και γειτονιές.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια σημαντική νίκη για τις δυνάμεις του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο νεοφασιστικό αυτό μόρφωμα, βρέθηκαν σε ευθεία και ανοιχτή σύγκρουση μαζί τους στις γειτονιές, στις συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις συνεχίζεται και πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που τις γεννάνε και δεν είναι παρά η εξαθλίωση και η περιθωριοποίηση, που γεννά το σύστημα και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους και τα Συνδικάτα, να στηρίξουν τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που γίνονται για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα και να συμμετάσχουν δυναμικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 17.30, στην οδό Παύλου Φύσσα 60 και στην Πορεία στον Πειραιά, προς τα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.


δημοσίευσε ...