Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: Απεργούμε -Απέχουμε από την "αξιολόγηση" - Ενώνουμε τη φωνή μας με τα αγωνιστικά συνδικάτα για ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια και δικαιώματα



 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΑΠΕΧΟΥΜΕ

ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 6:30μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες της προσχηματικής αξιολόγησης. Συνεχίζουμε τον οργανωμένο αγώνα κατά της «αξιολόγησης» που από κοινού έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά τους δυσκόλεψε στην υλοποίηση της και έβαλε εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής τους.

Όπως έχουμε ξαναπεί η «αξιολόγηση» τους είναι μια ΑΠΑΤΗ. Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες και πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Στοχεύει σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, το λαϊκό κίνημα. Θέλουν να προχωρήσουν την «αξιολόγηση» γιατί θέλουν να έχουν ένα χειραγωγημένο προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Ενώ θα αποτελέσει το «δικαιολογητικό» για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, περικοπών μισθών και δικαιωμάτων και στο «βάθος» των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, και στο δημόσιο γενικότερα, δείξαμε με τον αγώνα μας ότι μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη την αντιλαϊκή κρατική «αξιολόγηση». Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην απεργία  - αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» σε όλα τα επίπεδα.

Παρακολουθούμε την προσπάθεια και της σημερινής κυβέρνησης να φορτώσει στους εργαζόμενους επιπλέον βάρη και τις συνέπειες της νέας κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας. Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις δημοτικές αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. Σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού μεγεθύνεται και γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός της καθαριότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού ενώ για το επόμενο διάστημα το ίδιο σχεδιάζουν για τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή διευρύνεται καθημερινά η ανταποδοτικότητα, η λειτουργία δηλαδή των δήμων ως επιχειρήσεις, με όσα ωραία λόγια και αν αυτή ντύνεται (οικονομική αυτοτέλεια). Μόνο τυχαίες δεν είναι οι απολύσεις, ακόμα και εγκύων γυναικών, με προγράμματα ΕΣΠΑ, στο όνομα της έλλειψης χρημάτων.

Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και την καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο.

Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του έδωσε χρόνο στη κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα αγωνιστικά συνδικάτα, γιατί εκεί είναι η δύναμη μας, γνωρίζοντας ότι μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και των υποστηρικτών της δημοτικών αρχών.

Για την προστασία της υγείας, έχοντας επίγνωση ότι το κράτος και η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, διαμορφώνουν υγειονομικά πρωτόκολλα με κριτήριο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την εξοικονόμηση δημοσιονομικών πόρων, πολλαπλασιάζοντας έτσι τους κινδύνους από τη διάδοση της πανδημίας.

Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας αφού μας φορτώνουν τα σπασμένα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, για να ανακάμψουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις και όχι να περιμένουμε να πέσει κανένα ψίχουλο από το τραπέζι των παχυλών επιδοτήσεων στα μονοπώλια.

Απαιτούμε:

   Αυξήσεις στους ΜΙΣΘΟΥΣ. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.

   ΜΕΤΡΑ προστασίας της ΥΓΕΙΑΣ μας στους χώρους δουλειάς.

   ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ δουλειά για όλους. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

   ΚΑΤΩ τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα ΒΑΕ

Το ΔΣ του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά



δημοσίευσε ...