Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Το Δημ. Συμβούλιο Αγ. Αναργύρων – Καματερού καταδίκασε την επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητας στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μετά από παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ και το πλήθος των ψηφισμάτων από Σωματεία του κλάδου που κατατέθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού καταδίκασε τη χυδαία λεκτική επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας απέναντι στην Γενική Γραμματέα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Συγκεκριμένα το σύνολο όλων των δημοτικών παρατάξεων υπερψήφισε την εισήγηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και καταδίκασε την χυδαία, λεκτική επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας με μοναδική παρασπονδία τον Δήμαρχο και τη παράταξη του που προσπάθησαν να πείσουν το σώμα ότι ήταν μια άτυχη στιγμή. Όμως τα γεγονότα ήρθαν να διαψεύσουν και το Δήμαρχο και τη παράταξη του αφού το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν ήταν το μοναδικό, παρόμοια περιστατικά υπήρχαν και στο παρελθόν.

Και από αυτό το περιστατικό καταλαβαίνουμε ότι η ένταση της επίθεσης από τη μεριά της κυβέρνησης και των δημάρχων το επόμενο διάστημα θα ενταθεί. Η ύπαρξη ενός μαχητικού σωματείου που συσπειρώνει τους εργαζόμενους, μάχεται για τα συμφέροντα τους, τους βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής, τους ενοχλεί και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να το υπονομεύσουν.

Για ακόμα μια φορά καλούμε το Δήμαρχο των Αγίων Αναργύρων Καματερού να πάρει μέτρα. Κανένας Αντιδήμαρχος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να βρίζει και να χυδαιολογεί απέναντι στους εργαζόμενους γιατί δεν του κάνουν «τα χατίρια».

Καλούμε και όλους του συναδέλφους να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο τους που αποτελεί την μόνη λύση απέναντι στην πολιτική τους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/τών Δήμου Πειραιά που έγκαιρα είχε καταδικάσει το γεγονός και παραβρέθηκε αλληλέγγυο στην παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στέκεται αλληλέγγυο στην πρόεδρο και στο Σωματείο  Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων και καταδικάζει κάθε μορφή βίας που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή προκειμένου να καταπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Σε περιοδεία ενημέρωσης του Σωματείου για το κατάπτυστο Νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις , η Πρόεδρος δέχθηκε χυδαία φραστική επίθεση από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας επειδή υποστήριξε εργαζόμενο με βαριά χρόνια πάθηση. Ο εργαζόμενος ύστερα από προτροπή του Σωματείου, επισκέφθηκε το ιατρό εργασίας ο οποίος γνωμοδότησε για αλλαγή ειδικότητας, παρά την εξίσου απαράδεκτη παρέμβαση του εν λόγω αντιδημάρχου.

Οι δημοτικές αρχές που θεωρούν «ευεργετήματα» τα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοθετήματα, πρώτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον βιασμό του δικαιώματος της απεργίας και τώρα της κυβέρνησης της ΝΔ με την ουσιαστικά απαγόρευση των συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων, φανερώνουν ξεδιάντροπα το αυταρχικό και ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς, θα τους περάσει και θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα σωματεία και σε μόνιμη καραντίνα τους αγώνες των εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων να σταματήσει να παρέχει με την αφωνία του κάλυψη στον συνεργάτη του. Να πάρει θέση και να καταδικάσει το γεγονός.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...