Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΣΟΜΕΔΠ: Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Το αντεργατικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει

 


ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 2021 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σε συνέχεια της αντεργατικής στρατηγικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ  προωθεί νομοσχέδιο-έκτρωμα για την κατάργηση του 8ωρου, τη γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και της απεργίας.

Προωθεί μέσα από το τεράστιο οπλοστάσιο οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ τις απάνθρωπες πρακτικές της ανασφάλιστης εργασίας, της απλήρωτης δουλειάς, των ατομικών συμβάσεων.

Επιδιώκουν, οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι να αναγκάζονται να δουλεύουν 10 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες για σχεδόν 6 μήνες, με μόνη εργοδοτική δέσμευση την απόδοση λίγων ημερών άδειας στο ίδιο διάστημα. Η εκτίναξη της υπερωριακής εργασίας, μαζί με φωνές που χτίζουν και το επόμενο βήμα της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις και το εισόδημα, δηλαδή για «υπερωριακή αμοιβή σε λογική βάση», είναι βάσεις της εξαθλίωσης, της εντατικοποίησης, της ουσιαστικά απλήρωτης εργασίας.

Επιδιώκουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν από μισθούς των 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα.

Επιχειρούν με την επιβολή της ατομικής σύμβασης εργασίας, την «ελεύθερη» όπως λένε «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία, πόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος είναι απέναντι σε κάθε αξίωση του εργοδότη.

Με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο θέλουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο. Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους.

Θέλουν συνδικάτα "κοινωνικούς εταίρους" όπως η ΓΣΕΕ να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνούν σε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις. Απλούς παραστάτες στην παρέλαση των αντιλαϊκών νόμων που ξηλώνουν κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα.

Το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μόνιμη τηλεργασία και τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.» δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αλλά και αυταπάτης ότι σκέφτονται «για το καλό μας».

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ενώνουν τη φωνή τους μαζί με όλους τους κλάδους εργαζομένων για να δώσουν την δική τους δυναμική, ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν.

Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη 10 Ιούνη 2021 και καλούμε όλα τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Καραΐσκάκη Πειραιά 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...