Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία του Σαββατοκύριακου 21-22 Μάη, αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΟΜΕΔΠ



ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ 21 & 22 ΜΑΗ 2022

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ –

ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

 

Το Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων – μελών του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 18/5/2022, κόντρα στα εμπόδια και τις δυσκολίες που επινόησε η διοίκηση για μην συμμετάσχουν.

Στην συνέλευση αποτυπώθηκε έντονα η αγανάκτηση των εργαζομένων για την απληρωσιά δεδουλευμένων υπερωριών που έχει γίνει εντονότερη από τον Οκτώβρη του 2021 και η στάση της διοίκησης να «υποχρεώνει» τους εργαζόμενους να δουλέψουν Κυριακές και αργίες όταν γνώριζε πολύ καλά ότι δεν θα πληρωθούν.

Όπως επίσης έντονη αναφορά έγινε για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους χώρους εργασίας,  για την αναξιοπρεπή συμπεριφορά στελεχών της διοίκησης στους εργαζόμενους και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στην αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών, που δεν χορηγήθηκαν στους δικαιούχους και ορίζει ρητά ο νόμος, παρά το εξώδικο του Σωματείου μας στην δημοτική αρχή Πειραιά.

Έγινε κατανοητό από όλους ότι το ωράριο εργασίας μας ορίζεται από την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους δημοσίου δικαίου εργαζόμενους και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε 32 ώρες υποχρεωτικής εβδομαδιαίας απασχόλησης και κανένας δεν έχει δικαίωμα να απειλεί ότι θα περικόψει ημερομίσθιο αν δεν εργαστούμε Σαββατοκύριακα και αργίες.

Η πλάτη των εργαζομένων είναι παραφορτωμένη από βάρη που δεν τους αναλογούν και δεν σηκώνει άλλα βάρη και κοροϊδία. Το μπάχαλο που έχει προκύψει από την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και την ανοργανωσιά της διοίκησης, δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Γνωρίζουμε καλά ότι δεν είμαστε αρεστοί στην Δημοτική Αρχή και αποτελούμε συνδικαλιστική «παραφωνία» στο Δήμο Πειραιά επειδή απαιτούμε για τους εργαζόμενους αυτά που τους ανήκουν, ωστόσο καλούμε την Δημοτική Αρχή Πειραιά να σταματήσει το κρυφτούλι και να αναλάβει τις ευθύνες της, δίνοντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που έχει η ίδια δημιουργήσει στους εργαζόμενους.

Με ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προχωράμε σε ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαΐου 2022. (Η απόφαση καλύπτει και τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά που δεν είναι μέλη του Σωματείου, σύμφωνα με τον Ν.1264/82.)

Καλούμε όλα τα σωματεία του δήμου να στηρίξουν με αποφάσεις τους την κινητοποίηση και πρωτίστως να στηρίξουν τους ίδιους τους εργαζόμενους στα δίκαια αιτήματά τους.


 


δημοσίευσε ...