Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό – Αυξήσεις στους μισθούς

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα – Αυξήσεις στους μισθούς

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 13/9/2022 – 7:00μ.μ. έξω από τα γραφεία της NRG

(Λεωφ. Κηφισίας & Σοφοκλέους – Μαρούσι)

ΠΕΜΠΤΗ 15/9/2022 – 7:00μ.μ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα

Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022 στις 7:00 το απόγευμα έξω από τα γραφεία του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος NRG απαιτώντας ρεύμα φθηνό για όλο το λαό και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022 επίσης στις 7:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών κατά της ακρίβειας και διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.

Αυτό που ζούμε στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει «τιναχθεί στον αέρα». Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι κοιτούν το πορτοφόλι τους και βλέπουν τον μισθό τους να εξανεμίζεται σε λίγες μόνο ημέρες από την πληρωμή τους.

Τέρμα στα ψέματα κυβέρνησης και δημάρχων που εφαρμόζουν τις πολιτικές της «πράσινης μπίζνας»  για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σφίγγοντας ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στους εργαζόμενους και ο λαό.

Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, λες και ο προηγούμενος ήταν εύκολος. Δεν μας λένε όμως για ποιον θα είναι δύσκολος! Πόσο δύσκολος τελικά θα είναι ο χειμώνας για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους που η κερδοφορία τους σπάει τα κοντέρ καταγράφοντας ρεκόρ κερδών Α’ εξαμήνου;

Προβάλλουν αυτά που έρχονται για να μας φοβίσουν. Για να μην αντιδράσουμε. Για να συνεχίσουμε να δίνουμε έναν «σκασμό» χρήματα κάθε μήνα σε φόρους προκειμένου η κυβέρνηση να τα προσφέρει απλόχερα στους ομίλους της ενέργειας για να εισπράττονται οι λογαριασμοί, την ώρα που οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι χωρίς ούτε ένα ευρώ αύξηση για περισσότερο από μία δεκαετία.

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.

Δεν ανεχόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τη πανδημία.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και Κυβέρνηση με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δε θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Το «ως εδώ!» που λέμε όλοι μεταξύ μας, πρέπει να ακουστεί από ακόμα περισσότερα χείλη εργαζομένων και να εκφραστεί αγωνιστικά απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους.

Οι αγώνες των τελευταίων μηνών έφεραν στο προσκήνιο πως όποια θετική διεργασία και εξέλιξη μπορεί να υπάρχει για τα δικαιώματά μας και για νέες κατακτήσεις μπορεί να γίνει μέσα από την οργανωμένη πάλη και όχι να μοιράζουμε τις ελπίδες μας στις κυβερνητικές εναλλαγές, σε νέους ή παλιούς λυτρωτές, βάζοντας τους αγώνες σε αναμονή. Τους ξέρουμε πια, πληρώνουμε ακόμα τις πολιτικές τους!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, προετοιμαζόμαστε για απεργιακό ξεσηκωμό. Διεκδικούμε:

*Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 - 2017.

*Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

*Καμία απόλυση! Ούτε μία μέρα απληρωσιά!

*Καμία ιδιωτικοποίηση - Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός - Έξω οι εργολάβοι από τους δήμους.

*Μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

*Δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή - ιμπεριαλιστή.

*Δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

*Μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...