Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Σε νέες απολύσεις προχωράει η δημοτική αρχή Αλίμου


 

Ανακοίνωση από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για τις νέες απολύσεις στο δήμο Αλίμου

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ!!

Ο αντεργατικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχή του Δήμου Αλίμου δεν έχει τέρμα. Μετά την αναίτια απόλυση συνάδελφου των παιδικών σταθμών μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, σειρά παίρνουν άλλοι 3 συνάδελφοι 61 και 67 ετών που δουλεύουν και αυτοί στους παιδικούς σταθμούς μέσα από το πρόγραμμα 55-67. Με βάση το πρόγραμμα οι συνάδελφοι θα μπορούσαν να δουλέψουν στο δήμο για ακόμα ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 26 Αυγούστου οι τρεις συνάδελφοι ειδοποιήθηκαν από την Διευθύντρια των παιδικών σταθμών ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με αστείες δικαιολογίες, ενώ όταν οι συνάδελφοι ζήτησαν τις αιτιολογίες να τις πάρουν γραπτός, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «δεν έχουμε να σας δώσουμε τίποτα».

Είναι απαράδεκτοι. Είναι η μόνη έκφραση που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλίμου. Αντιμετωπίζει τους συνάδελφους ως σκουπίδια.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Αλίμου είναι ενταγμένη στη συνολικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ο Δήμαρχο Αλίμου υλοποιεί στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης. Επιδιώκει να λειτουργήσει το δήμο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πιστεύοντας ότι είναι «το τσιφλίκι του». Απολύει όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται στην πολιτική του και αν δεν μπορεί να τον απολύσει τον στέλνει στα δικαστήρια, επιδιώκοντας να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ώστε οι συνάδελφοι να μην σηκώνουν κεφάλι, να μην διεκδικούν καλύτερους όρους δουλειάς και συνθήκες εργασίας.

Απαράδεκτη είναι και η στάση της πλειοψηφίας του σωματείου, που αντί να καταδικάσει τις άδικες απολύσεις, μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα.

Καλούμε τώρα την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις απολύσεις και να προχωρήσει τώρα στην ανανέωση τους. Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν δήμαρχο και από καμιά δημοτική αρχή. Κανένας δήμαρχος δεν  θα παίζει με την αξιοπρέπεια μας.  

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 


 



δημοσίευσε ...