Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Πέμπτη 29/9/2022 : Καμία αναμονή - Καμία ανοχή, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

 


Ανακοίνωση κάλεσμα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου & Δραγατσανίου).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (Σταδίου & Δραγατσανίου)

Λίγες μέρες μετά το τέλος της ΔΕΘ και των «παροχών», δύο είναι τα συμπεράσματα. Αφενός καθημερινά διαπιστώνουμε ότι ο μισθός μειώνεται λόγω των αυξήσεων στα βασικά είδη διατροφής, του κόστους ενέργειας και διαβίωσης. Αφετέρου ότι η μοναδική δέσμευση που θα τηρήσει η κυβέρνηση θα είναι το δόγμα Πέτσα. Δηλαδή ότι όποιος δεν θα προσαρμοστεί στην βαρβαρότητα, πεθαίνει.

Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένες. Και αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις  τους απολύει και τη θέση τους τη παίρνουν εργολάβοι και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναγκάζοντας τους δημότες και τα μικρομάγαζα να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Η κατάντια τους δεν σταματάει εδώ. Καλούν τους δήμους να προχωρήσουν σε μείωση της ενέργειας κατά 10%. Μας καλούν δηλαδή να μειώσουμε τη θερμοκρασία στους παιδικούς σταθμούς, τις κοινωνικές δομές και τα κολυμβητήρια. Να κλείνουμε τα φώτα στους δρόμους και στις υπηρεσίες. Δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε καν τα παιδιά μας.

Και όλα αυτά γίνονται με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των δημάρχων. Μπορεί στα λόγια να κάποιοι να φαίνονται επαναστάτες, όμως υπηρέτησαν και υπηρετούν μέχρι κεραίας τη συγκεκριμένη πολιτική.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν. Μιζέρια και χαμοζωή για εμάς, και αμύθητα πλούτη για τα παράσιτα του βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.  

Φτάνει ως εδώ. Δεν θα προσαρμοστούμε εμείς στις ανάγκες τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσουν αναίμαχτοι τη πολιτική τους. Έχουμε πείρα πλέον. Με μαζικό, αποφασιστικό, στοχευμένο αγώνα μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα μας. Τα παραδείγματα των εργαζομένων της e food, cosco, των οικοδόμων, των λιπασμάτων Καβάλας μας δείχνουν το δρόμο. Δεν περιμένουμε από κανένα σωτήρα να μας σώσει. Τους είδαμε, τους νιώσαμε στο πετσί μας. Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή, καμιά αναμονή. Οι αντοχές μας τέλειωσαν. Δίνουμε απάντηση στη βάρβαρη πολιτική τους.  Τώρα παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας  

Καλούμε τις διοικήσεις όλων των σωματείων, συνδικαλιστές αλλά και εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, στο υπουργείο εσωτερικών, να πάρει μια πρώτη απάντηση ο υφυπουργός.  

Παράλληλα δεν σταματάμε εντείνουμε τον αγώνα μας για την επιτυχία της απεργίας στις 9 του Νοέμβρη. Οργώνουμε όλους τους χώρους δουλείας, προχωράμε με μαζικές διαδικασίες με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος που δεν θα μπει στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Δεν προσαρμοζόμαστε στην εξαθλίωση. Θα κόψουμε το βήχα σε όσους ονειρεύονται χειμώνα του 42. Ούτε θα ξεπαγιάσουμε, ούτε θα πεινάσουμε για μια χούφτα παρασίτων.

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


 

δημοσίευσε ...