Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αναβολή για την Τρίτη 19 Μάρτη 2024 η αίτηση ανάκλησης του Δήμου Πειραιά για 211 συμβασιούχους, θα είμαστε πάλι ΟΛΟΙ εκεί!

 


Αναβολή πήρε η εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης που έχει καταθέσει ο Δήμος Πειραιά προκειμένου να ακυρώσει την θετική απόφαση της προσωρινής διαταγής παραμονής στην εργασία τους μέχρι τις 11/12/2024 που έχουν κερδίσει 211 εργαζόμενοι συμβασιούχοι του δήμου. Η εκδίκαση ορίστηκε εκ νέου για την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής παραβρέθηκε στα δικαστήρια στηρίζοντας τον αγώνα των  εργαζόμενων συμβασιούχων να παραμείνουν στην εργασία τους, ενάντια στην αίτηση ανάκλησης (ακύρωσης) που κατέθεσε  η Δημοτική Αρχή Πειραιά προκειμένου να στείλει στην ανεργία τους 211 εργαζόμενους.

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Δήμαρχος Πειραιά την ίδια ημέρα της συζήτησης της αίτησης ανάκλησης (ακύρωσης), εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι ο Δήμος Πειραιά έχει αποθεματικά στο ταμείο του. Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την κατάθεση της αίτησης ανάκλησης (ακύρωσης) της παραμονής των εργαζομένων στην εργασία τους προσχηματικά στηρίχθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου και ότι ο δήμος δεν «βγαίνει» να πληρώνει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Όπως και πολλά ακούσαμε πάλι από τον Δήμαρχο Πειραιά, στην ίδια εκπομπή, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων, που πάντα όμως ως διεκδικήσεις και αντιδράσεις από την Δημοτική Αρχή Πειραιά και από τον ίδιον παραμένουν μόνο στα λόγια που ποτέ δεν προχωρούν σε πράξη.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεμένη στο άρμα της κυβέρνησης δεν παρεκκλίνει εκατοστό από την εφαρμοζόμενη κεντρική πολιτική, ενισχύοντας την ανακύκλωση ανέργων και τις αναθέσεις λειτουργίας υπηρεσιών σε εργολάβους, με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού που η ίδια όμως πετάει στον Καιάδα της ανεργίας και αποψιλώνει από προσωπικό τις υπηρεσίες.  

Χωρίς να εμφανιστεί στο δικαστήριο κανένας από την Δημοτική Αρχή Πειραιά, οι εντολές του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που μετέφεραν οι δικηγόροι του δήμου ήταν σαφές και ξεκάθαρες, να μην μείνει κανένας συμβασιούχος στην εργασία του με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Την απάντηση όμως θα την πάρουν από τους εργαζομένους με την ακόμα πιο μαζική και δυναμική παρουσία τους την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι στο κτίριο 4 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Θα είμαστε ΟΛΟΙ πάλι εκεί και για όσο χρειαστεί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...