Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Τρίτη 19/3/2024 3ωρη Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια - "Οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά"


 

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00π.μ. έως 2:00μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. – ΚΤΙΡΙΟ 4

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά με ομόφωνη απόφαση προκηρύσσει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στήριξης των 211 συμβασιούχων συναδέλφων στις 11:30π.μ. έξω από το κτίριο 4 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ανάκλησης (ακύρωσης) του Δήμου Πειραιά κατά της απόφασης παραμονής των συναδέλφων στην εργασία τους μέχρι τις 11-12-2024.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά «βασιλικότερη του βασιλέως» και ταυτισμένη με την κυβερνητική πολιτική, «αναβαθμίζει» την αντιδραστική διάταξη «Βορίδη» καταθέτοντας αίτηση ανάκλησης προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου προσωρινής διαταγής παραμονής στην εργασία 211 εργαζόμενων συμβασιούχων του Δήμου Πειραιά μέχρι την εκδίκαση της αγωγής τους στις 11 Δεκεμβρίου 2024, για την μετατροπή της σύμβασης τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι 211 συνάδελφοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρωτίστως εξυπηρετούν με την εργασία τους τις μεγάλες ανάγκες του Πειραϊκού λαού για καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, πράσινο, συντηρήσεις σχολείων, διοικητικές και κοινωνικές δομές κλπ, καλύπτοντας τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και έχουν δημιουργηθεί από την τραγική έλλειψη προσωπικού και τις σχεδόν μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν μπορεί από την μία να δημοσιεύονται δελτία τύπου με δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να δηλώνει «υπέρμαχος» της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και κατά της αντιδραστικής διάταξης «Βορίδη», αλλά από την άλλη να καταθέτει αίτηση ανάκλησης (ακύρωσης) και να μην δέχεται του συμβασιούχους ούτε για το μικρό χρονικό διάστημα που τους δίνει η απόφαση της προσωρινής διαταγής.

Δεν μπορεί όσο είναι στην εργασία τους οι συνάδελφοι, η Δημοτική Αρχή Πειραιά να διαφημίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κομπάζει για το μεγάλο έργο που επιτελεί για τους δημότες του Πειραιά, ξεζουμίζοντας τους συμβασιούχους με non stop εργασία και μετά να τους πετά σαν στημένες λεμονόκουπες στον καιάδα της ανεργίας.

Ούτε θα αφήσουμε, γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν διεκδίκησε η Δημοτική Αρχή Πειραιά από το κράτος προλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την έλλειψη προσωπικού για να δίνει τις υπηρεσίες του δήμου στους ιδιώτες εργολάβους εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών του Πειραιά που πληρώνουν το «μάρμαρο» των ιδιωτικοποιήσεων και των εργολαβιών.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες όπως αυτή της Δημοτικής Αρχής Πειραιά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους, δεν μπορεί να είναι μόνο μέσω των δικαστηρίων, γιατί βλέπουμε πως αντιμετωπίζει το σύστημα και στήνει αναχώματα για να καταργεί δικαιώματα που με αγώνες έχει κατακτήσει το εργατικό κίνημα.

Η κεντρική πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και πλειοψηφίας των δημάρχων θέλει εργαζόμενους ολιγόμηνους, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα, σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, που δεν θα αντιδρούν στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην εκμετάλλευση.

Η λύση περνάει από τα δικά μας χέρια, από την δική μας οργάνωση του αγώνα, την συμμετοχή και την αποφασιστικότητα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

Δικαίωμα στο μεροκάματο για την επιβίωση των οικογενειών μας έχουμε ΟΛΟΙ και οι 211 συνάδελφοι συμβασιούχοι που η Δημοτική Αρχή θέλει να τους στερήσει με την αίτηση ανάκλησης (ακύρωσης) που κατέθεσε.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Πειραιά να πάρει πίσω της αίτηση ανάκλησης (ακύρωσης) και να μην την υποστηρίξει στο δικαστήριο.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να μην παίζει με την ανάγκη για εργασία των 211 συναδέλφων συμβασιούχων και τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ των 211 συμβασιούχων συναδέλφων στις 11:30π.μ. έξω από το κτίριο 4 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Η απόφαση καλύπτει συνδικαλιστικά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά βάση του νόμου 1264/82

δημοσίευσε ...