Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Τίποτα δεν πάει χαμένο…! Οι 211 συμβασιούχοι παρέμειναν στην εργασία τους

 


Έσπασε τα μούτρα της η απαράδεκτα εχθρική στάση της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη κατά των εργαζομένων,  καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Πειραιά να ακυρωθεί η απόφαση προσωρινής διαταγής που διατηρούσε στην εργασία τους 211 συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου.

Η απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους για παραμονή στην εργασία τους, δίνει ηχηρό χαστούκι  στην αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, που είναι ταυτισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης, όπως και στην προσπάθεια του Δημάρχου Πειραιά να πάει ένα βήμα παρακάτω την αντιδραστική διάταξη «Βορίδη» και να απολύσει 211 εργαζόμενους. Οι μάσκες των «φιλεργατικών» έπεσαν, τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» αποκαλύφθηκαν. Αποδείχθηκαν στην πράξη ότι αποτελούν εμπαιγμό της δημοτικής αρχής προς τους εργαζόμενους, για να βαθαίνει ακόμη περισσότερο η εντατικοποίηση της εργασίας και η εκμετάλλευση. Να ξεζουμίζουν μέχρι το μεδούλι τους εργαζόμενους και μετά να τους πετάνε απολυμένους στην ανεργία. Αλλά δεν τους πέρασε!

Έτσι και με την νομική υποστήριξη του δικηγόρου Άρη Μερεκούλια που είχε αναλάβει την υπόθεση και έδωσε την δικαστική μάχη και οι 211 συμβασιούχοι εργαζόμενοι παραμένουν στην εργασία τους μέχρι τις 11 Δεκέμβρη 2024, ημέρα που θα συζητηθεί η αγωγή που έχουν καταθέσει για την μετατροπή της σύμβασης τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Με το σύνθημα «οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά» από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και στήριξε τον δίκαιο αγώνα τους, με παρουσία στα δικαστήρια, με την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την ημέρα της εκδίκασης, με παρεμβάσεις στη Δημοτική Αρχή, με καταγγελίες, όταν τα υπόλοιπα σωματεία του Δήμου Πειραιά είχαν κηρύξει «σιγή ασυρμάτου», βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να απολύσει 211 συμβασιούχους εργαζόμενους, συναδέλφους.

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα εργοδοτικά σωματεία που είναι εντεταλμένα να εξυπηρετούν τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής. Τους καλούμε να συσπειρωθούν στο ταξικό Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά που παλεύει καθημερινά για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους. Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα για μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων, γιατί όπως μπορέσαμε και κερδίσαμε την μάχη για την παραμονή στην εργασία για ένα χρονικό διάστημα, μπορούμε να κερδίσουμε και τον μεγαλύτερο αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...