Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Απέραντη "Κοιλάδα των Τεμπών" οι χώροι εργασίας, ένας νεκρός κάθε τρεις ημέρες!

 


Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Επιθεώρησης Εργασίας

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!

Το φως της δημοσιότητας είδε η Έκθεση Απολογισμού της Επιθεώρησης Εργασίας για το 2023 και όσο και αν προσπαθούν κυβέρνηση και «Ανεξάρτητη Αρχή» να φτιασιδώσουν και να ωραιοποιήσουν τα αποτελέσματα της, τους διαψεύδουν οι αριθμοί. Γιατί ακόμα και αυτά τα στοιχεία της μερικής καταγραφής και διερεύνησης της έκθεσης του 2023 είναι αμείλικτα για τα εγκλήματα της εργοδοσίας κατά της εργατικής τάξης, αλλά και για την πολιτική συγκάλυψης των ευθυνών που ευεργετικά νομοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, βάζοντας την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω και από τις ζωές των εργαζομένων.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Γενική Συνέλευση Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά προσκαλεί όλα τα μέλη του, Α) στην Καταστατική Γενική Συνέλευση και Β) στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στις 10:00 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Κ. Κωσταράκος», Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια – Πειραιάς.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

 


Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ

Πέμπτη 20 Ιούνη 2024 Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τέλος ωραρίου

Συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 20 Ιούνη 2024, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Έγγραφο του ΣΟΜΕΔΠ στο δήμαρχο Πειραιά για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

 


Έγγραφο απέστειλε χθες Δευτέρα 10 Ιούνη 2024 το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για την προστασία των εργαζομένων από την θερμική καταπόνηση λόγου καύσωνα.

Συγκεκριμένα το έγγραφο του ΣΟΜΕΔΠ αναφέρει:

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Β. Γκιτάκος: Όλοι οι εργαζόμενοι την Κυριακή 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή …ΚΚΕ


 

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές από τον Βασίλη Γκιτάκο, δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίας Βαρβάρας, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...