Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Β. Γκιτάκος: Όλοι οι εργαζόμενοι την Κυριακή 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή …ΚΚΕ


 

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές από τον Βασίλη Γκιτάκο, δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίας Βαρβάρας, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια μέσα στους αγώνες και στις διεκδικήσεις και της ένταξης μου αρχικά στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Συνεχίζεται, με τις ρίζες της να βαθαίνουν όλο και περισσότερο, μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη, τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος, τις συνεχείς πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις μέσα στο εργατικό κίνημα, μέσα από την καλά οργανωμένη και συγκροτημένη δύναμη που διαθέτει και μπορεί να κινητοποιεί δυνάμεις απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Την αδιαπραγμάτευτη στάση του στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, του κάθε κατατρεγμένου, την καθημερινή οργάνωση της πάλης ενάντια στο άδικο και την εκμετάλλευση.


 

Όλοι λοιπόν όσοι ήμασταν εκεί και είμαστε πολλοί, στις μικρές και μεγάλες μάχες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που συναντηθήκαμε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα στις μαζικές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, στην κάθοδο των αγροτών και των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα, κατά του εργασιακού μεσαίωνα «Χατζηδάκη - Γεωργιάδη», κατά της ακρίβειας, των πλειστηριασμών και της ενεργειακής φτώχιας, κατά της εμπορευματοποίησης της υγείας και της παιδείας, για αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και στα μαζικά αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια για την γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, στεκούμενοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά, είναι αναγκαίο …καλό… και αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη να τη δώσουμε μαζί, δυναμώνοντας και με την ψήφο μας ακόμα περισσότερο  το ΚΚΕ και στο ευρωκοινοβούλιο. Εκεί ειδικά που παίρνονται όλες οι αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και καθορίζουν τη ζωή μας

Αναμφισβήτητα η οργάνωση και ο διαρκής αγώνας μέσα από τα συνδικάτα είναι ο δρόμος για να ανατρέψουμε την σε βάρος μας κατάσταση, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, ζωή και εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για καλύτερες ημέρες για εμάς και τις οικογένειες μας, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε απ’ έξω και την μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας, μιας και οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίζονται στη χώρα μας, έχουν περάσει πρώτα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και συμφώνησαν σ’ αυτά   όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ που ζητούν σήμερα την ψήφο μας, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι για το «καλό» μας και ας προσπαθούν όλοι μαζί να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρά μας με την πολιτική τους.

Σαν εργαζόμενοι πρέπει να αναλογιστούμε και να βάλουμε κριτήριο ποιος και ποια πολιτική ευθύνεται για την κατάσταση που ρημάζει τις ζωές μας. Ποιος είναι μαζί μας στο δρόμο του αγώνα και των διεκδικήσεων, ποιος με παρεμβάσεις – ερωτήσεις μέσα στη βουλή βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού και ποιους τελικά έχουμε απέναντι μας.  Τότε είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι αυτό πράγματι είναι το ΚΚΕ, που δίνει πραγματικές μάχες μέσα και έξω από το ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών, της νεολαίας.

Γνωρίζοντας πολλούς συναγωνιστές που η απογοήτευση από το κόμμα που στήριζαν μέχρι σήμερα είναι παραπάνω από έντονη, τους λέω ότι η αποχώρηση από το κίνημα και η αποχή από τις εκλογές δεν ταιριάζει στην αγωνιστική τους πορεία. Ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα, τους καλώ τίμια και αγωνιστικά να κάνουν το μεγάλο βήμα και να δηλώσουν παρών στο κάλεσμα του ΚΚΕ. Είναι η ώρα να εμπιστευθούν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να γυρίσουν την πλάτη σε όλα τα αστικά κόμματα που είναι δεσμευμένα και προσκυνούν την ΕΕ τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.  Τώρα το ΚΚΕ να γίνει το αποκούμπι όλων, γιατί αποδεδειγμένα παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού.

Την Κυριακή στις 9 Ιούνη με την ελπίδα ζωντανή, όλοι οι εργαζόμενοι στην κάλπη της ευρωβουλής έχουμε μία επιλογή …ΚΚΕ, για να μην είναι η επόμενη των εκλογών «σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Αναδημοσίευση από 902.gr 

δημοσίευσε ...