Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ενάντια στις διώξεις της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


 

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά, προκειμένου να ανακόψει την πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ), συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο μέσω πειθαρχικών διώξεων σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μετά τις ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις στην Αντιπρόεδρο και στον Ταμία τώρα κατηγορεί τον Πρόεδρο του Σωματείου Βασίλη Γκιτάκο μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ και μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ. Με κατασκευασμένες κατηγορίες που του προσάπτουν, τον καλούν σε έγγραφη απολογία, γιατί  υπέπεσε δήθεν στο πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπαλλήλους συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας». Δεν πρόκειται για μια προσωπική αντιδικία προϊστάμενου – υφιστάμενου, όπως παρουσιάζεται στην κλήση σε απολογία, αλλά σαφής προσπάθεια φίμωσης συνδικαλιστή.

Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική των Δημάρχων και Κυβερνώντων να διώκουν και να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, για να τρομοκρατούν όσους τολμήσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το αντεργατικό και αντιλαϊκό τους έργο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σωπάσουμε!

Θα πρέπει να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν περνάνε. Αντί να μας τρομοκρατούν μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Θα μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή για τις συνθήκες θανάτου του Θοδωρή Γκόνη; Για την υπόθεση βιασμού της συναδέλφου εν’ ώρα εργασίας που έχει πάει στη δικαιοσύνη, θα πάρει θέση; Για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στους χώρους του αμαξοστασίου που εδώ και χρόνια φωνάζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, θα μας πει κάτι ο Δήμαρχος; Για τις παράνομες κάμερες στο χώρο του αμαξοστασίου, έχει να μας πει κάτι;

Αν έχει μείνει λίγο τσίπα στο Δήμαρχο τώρα θα πρέπει με εντολή του να ανακαλέσει όλες τις κλήσεις σε αναφορά των συναδέλφων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Καλούμε τώρα όλα τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν μαζικά με δελτία τύπου και ανακοινώσεις μαζικά σε καταδίκη της πρακτικής της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


δημοσίευσε ...