Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ



Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 893

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για οργανωμένη και συστηματική απαξίωση της θεσμικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας για τον καθορισμό συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προφασίζεται διάφορα κωλύματα και αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία, διάλογο και δέσμευση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αντιμετώπισής τους. Η τελευταία συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν στις 22 Ιουνίου 2010 με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Η αλαζονεία του Υπουργείου Εσωτερικών επιδεικνύεται τη στιγμή κατά την οποία, δεν έχει υπογραφεί Σ.Σ.Ε., εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. απολύονται ενώ πολλοί πλέον εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραμένουν αδιάφορες (Δήμος Ζακυνθίων). Την ίδια στιγμή η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα και να οξύνει περαιτέρω το κλίμα στους κύκλους των εργαζομένων των Ο.Τ.Α.

Στην αρνητική αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επρόκειτο να μείνουν αδρανείς και απαθείς. Προετοιμάζουν την αγωνιστική τους αντίδραση για ανατροπή της πολιτικής που περιορίζει και καταργεί τα δικαιώματα τους.

Απαρχή της αντίδρασης αυτής αποτελεί η προγραμματισμένη για την ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα) των συνδικαλιστικών στελεχών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Νομό Αττικής. Θα επιδιωχθεί ταυτόχρονα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλούνται να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ και οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. που απολύθηκαν ενώ είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. Όλοι μαζί θα απαιτήσουμε την ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που η κυβέρνηση με πρόσχημα το πάγωμα των προσλήψεων, λόγω του προγράμματος σταθερότητας, τους πετάει στο δρόμο.

Συγχρόνως, προετοιμάζεται η 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Ομοσπονδία για την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 με σκοπό να αναγκασθεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

Η συλλογική έκφραση της συνεχούς αντίδρασης των εργαζομένων στην πολιτική αλλά και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ολοκληρωτική ισοπέδωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η ΜΑΧΗ αυτή θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα αν τη δώσουμε ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΣΤΑΔΙΟΥ 27 – ΑΘΗΝΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                         Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...