Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Άλλο ένα θύμα θρηνεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση



αναδημοσίευση από : http://www.protothema.gr/

Παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο

Νεκρός εργάτης καθαριότητας στα Ιωάννινα


 Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ένας εργάτης καθαριότητας του Δήμου Ιωαννίνων, όταν παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή του Νεοχωρόπουλου κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου έκανε όπισθεν νομίζοντας ότι δεν υπήρχαν εργάτες πίσω, αλλά ο 49χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Ιωαννίνων, ενώ Ε.Δ.Ε. γίνεται και στον Δήμο.

Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τους γιατρούς και με συγγενείς του θύματος κάνοντας τις εξής δηλώσεις:

«Ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε από την δική του πλευρά να διαλευκάνει τις συνθήκες του δυστυχήματος», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Φίλιος και υπογράμμισε πως εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και συνάμα διευθετήθηκαν πολλές εκκρεμότητες για την ομαλή λειτουργία του εργοταξίου.

Στις υπηρεσίες του Δήμου δόθηκε ήδη εντολή για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του θύματος, ενώ ο δήμαρχος θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την περαιτέρω στήριξη.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να απαλύνουμε τον πόνο της οικογένειάς του. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατό του, για την απώλεια ενός μέλους και της δικής μας οικογένειας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στους εργαζόμενους καθαριότητα. Στις 27 Δεκεμβρίου, ένα αυτοκίνητο έπεσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου του Δήμου και τραυμάτισε σοβαρά ένα εργάτη, στον οποίο ακρωτηριάστηκε το πόδι του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

δημοσίευσε ...