Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Προϋπηρεσίας για την εργασιακή εφεδρεία των Ι.Δ. Α.Χ.




ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                                          
  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 
ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   


Συνάδελφοι,

Με τον πολυνόμο 4024/2011 που ψηφίστηκε πρόσφατα , τίθεται σε εφαρμογή η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ για τους υπάλληλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο ζητά από τους εργαζόμενους να καταθέσουν «υπεύθυνη δήλωση για τον ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης», με την απειλή μάλιστα πως «συντάξιμη προϋπηρεσία, που δεν θα αναφερθεί στην ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, θα προβλεφθεί, ώστε να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότησή του»

Κανένας νόμος όμως δεν αναφέρει ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν τέτοιου είδους δηλώσεις που θα δηλώνουν  τα συντάξιμα χρόνια που έχουν συμπληρώσει σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους.  

Δείχνοντας έμπρακτα την αντίδρασή μας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, που στην ουσία σημαίνει εξαγγελία απόλυσης και στοχεύοντας στην ανατροπή της, δεν δίνουμε κανένα στοιχείο και δεν συμπληρώνουμε καμία δήλωση για την προϋπηρεσία μας.

Έσχατο μέσο μη γνωστοποίησης της προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα είναι η ενημέρωση της υπηρεσίας ότι δεν μπορούμε να την καταθέσουμε λόγω απώλειας, μη γνώσης κ.λ.π. και θα ενημερώσουμε την υπηρεσία μετά την απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. μέσω της διαδικασίας της Υπεύθυνης Δήλωσης Απώλειας Ασφαλιστικών Βιβλιαρίων (Υ.Δ.Α.Α.Β.). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κατεπείγουσα ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
      
Σχετικά έντυπα θα υπάρχουν στα γραφεία του Σωματείου μας

Βασίλειος Γκιτάκος
Μέλος Δ.Σ. Σωματείου
Οδηγών – Μηχανικών &
Εργατ/τών Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...