Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Από … λάθος κλείνει το Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Δάφνης – Υμηττού;

Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και ο οικονομικός στραγγαλισμός των δήμων στοχεύει στην κατάργηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θα προσφέρουν υπηρεσίες αγνώστου ποιότητας μόνο στους πολίτες που θα μπορούν να πληρώνουν το ακριβό αντίτιμο.

Απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι να όλα τα κοινωνικά προγράμματα και οι εργαζόμενοι σε αυτά (κδαπ – βσς – κηφη – βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.α) να ενταχθούν στα οργανογράμματα και στις δωρεάν δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με την ανάλογη χρηματοδότηση από το κράτος.

Με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) καταγγέλλει την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Δάφνης – Υμηττού στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ του προγράμματος με αποτέλεσμα να κλείνει η δομή, οι εργαζόμενοι να απολύονται, καθώς και τα παιδιά και οι γονείς να σταματήσουν να ωφελούνται του προγράμματος.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους κύκλους των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. η είδηση πως από ένα «λάθος» μιας διοικητικής υπαλλήλου του Δήμου, η οποία παρέβλεψε να στείλει έγκαιρα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Δομή από το ΕΣΠΑ, το ΚΔΑΠ κλείνει! Λάθος, απλή παράλειψη ή εκτέλεση άνωθεν εντολών, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των αρμοδίων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού είχε σαν αποτέλεσμα το ΚΔΑΠ να κλείσει, οι δύο εργαζόμενοι της Δομής να μην έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, επομένως να απολύονται (οι ανανεώσεις των συμβάσεών μας εξαρτώνται άμεσα από την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση βάσει νόμου) και είκοσι οικογένειες, που εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα και έχουν ανάγκη το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π., να μην έχουν πλέον το δικαίωμα να εγγράψουν τα παιδιά τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά (2014-2015).

Γονείς και εργαζόμενοι συναντήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες με τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού αλλά λύση δεν βρέθηκε. Και όταν λέμε λύση εννοούμε συνολική λύση για την Δομή, τα παιδιά, τους γονείς αλλά ΚΑΙ για το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. ΥΜΗΤΤΟΥ και όχι ημίμετρα που προτάθηκαν από τον Δήμαρχο όπως το να εξυπηρετηθούν τα παιδιά σε ένα μουσικό εργαστήρι του Δήμου στο οποίο καταβάλλεται αντίτιμο αφήνοντας τους συναδέλφους μας άνεργους.

Καλούμε τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να τιμήσει την ψήφο των συμπολιτών του που τον επανεξέλεξαν και υπεύθυνα να δώσει άμεσα λύση στο θέμα του Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού χωρίς νέες υπεκφυγές και καθυστερήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον ούτε να αφήνουμε κοινωνικές δομές να κλείνουν από «λάθη» και παραλήψεις, ούτε νέους ανθρώπους να βγαίνουν στην ανεργία, ούτε η ελληνική οικογένεια μπορεί πλέον να επιβαρυνθεί οικονομικά για τέτοιου είδους κοινωνικές παροχές που τόσο έχει ανάγκη και κανονικά παρέχονται δωρεάν. Και επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και πράγματι μπορούν να συμβούν και λάθη, το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχουμε το σθένος, το ήθος και - γιατί όχι - το φιλότιμο να παραδεχτούμε το λάθος μας και να κάνουμε τα πάντα για να επανορθώσουμε.

Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς τον αγώνα που κάναμε και φέτος σαν Σύλλογος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του προγράμματος για τη νέα χρονιά, για να καταλάβει κανείς πόσο κρίμα είναι να έχουμε καταφέρει τα δύσκολα και να χάνουμε δομές και εργαζομένους από γραφειοκρατικά λάθη. Είμαστε σίγουροι πως θα πρυτανεύσει η λογική και ο επανεκλεγέντας Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα δώσει μία λύση ούτως ώστε το ΚΔΑΠ Υμηττού να επαναλειτουργήσει κανονικά από την 1η του Σεπτέμβρη ανοίγοντας τις πόρτες τους για τους μικρούς δημότες του Δήμου του, κρατώντας στις υπηρεσίες των παιδιών και των γονέων τους δύο - κατά κοινή ομολογία - καθ’ όλα άξιους και ικανούς συναδέλφους μας. Σε αντίθετη περίπτωση γονείς και εργαζόμενοι θα είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την αμέλεια που στέρησε από τα ταμεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού περίπου 30.000 ευρώ, από τους γονείς μία απολύτως αναγκαία ΔΩΡΕΑΝ κοινωνική παροχή, από το προσωπικό την εργασία του και από τα παιδιά το χαμόγελό τους.

Ευχαριστούμε πολύ και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή περαιτέρω ενημέρωση.

Την ανακοίνωση – καταγγελία υπογράφουν για το Δ.Σ. του Συλλόγου ο πρόεδρος Γιάννης Παπαχατζής και ο γραμματέας Γιάννης Ανεστόπουλος.

δημοσίευσε ...