Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μια τροπολογία που το μάρμαρο το πληρώνουν πάλι οι «εργαζόμενοι», Σχολικοί Φύλακες

Μέσα σε μια αποπνικτική και απελπιστική κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για την συγκυβέρνηση, ο Βενιζέλος πήρε χαρτί και μολύβι , πήγε στη Βουλή και κατέθεσε μία τροπολογία για τους σχολικούς φύλακες για να τους δώσει τα ένσημα μιας πενταετίας που δεν τους έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2002 έως το 2006.

Ο Βενιζέλος θέλει να κερδίσει με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια εν μέσω μνημονιακής πολιτικής.

α) να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ διορθώνει λάθει .

β) λέει στη Νέα Δημοκρατία και κυρίαρχο συνέταιρο στην κυβέρνηση, ότι μη φοβάστε πάλι οι σχολικοί φύλακες και οι Δήμοι θα πληρώσουν το μάρμαρο , εφόσον και αυτή η τροπολογία θα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής
και

γ) να δείξει στους σχολικούς φύλακες ότι εμείς το ΠΑΣΟΚ σας βγάζουμε στη σύνταξη, αφού σας δίνουμε τη δυνατότητα να πάρετε ένσημα μιας πενταετίας μιας και από δω και πέρα ότι και να κάνετε ένσημα για σύνταξη δεν θα έχετε .
Ότι έγινε έγινε τώρα εφόσον η κυβέρνηση σας έβγαλε στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση

Τώρα η κατάσταση είναι αυτή : πληρώστε και πάρτε σύνταξη για να σωθείτε.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα ;

Από μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι το μάρμαρο το πληρώνουν οι σχολικοί φύλακες εφόσον καλούνται να πληρώσουν γύρω στα 11.000,00 ευρώ σε 60 δόσεις (από 180,00 έως 200,00 ευρώ μηνιαίως), επειδή ο υπολογισμός γίνεται στις αποδοχές του Ιούνη του 2013 και όχι στις αποδοχές των περιόδων που ήταν ενταγμένοι στην ΕΕΤΑ.

β, Η τροπολογία παίρνει υπόψη μόνο τις διατάξεις του ΙΚΑ που αφορά στον τρόπο εξαγοράς και όχι τις διατάξεις που καθιστούν υπεύθυνο τον εργοδότη, όταν αυτός δεν ασφαλίζει τον εργαζόμενο.

γ. Δεν θα καταφέρουν επ' ουδενί να ανταποκριθούν στην εξαγορά της συνταξιοδοτικής ασφάλισης οι σχολικοί φύλακες που είναι εκτός εργασίας, και αυτοί που είναι στο στόχαστρο του υπουργού Διοικητικής (μαύρης) Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, αφού δρομολογεί την κατάργηση ουσιαστικά των δικαστικών αποφάσεων.

Η εξαγορά για τους σχολικούς φύλακες θα μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός και θα μείνει το σλόγκαν “τα κλεμμένα ένσημα της πενταετίας”.

δ. Παρά το γεγονός που αναφέρεται στην τροπολογία ότι θα πληρωθούν και από τους ΟΤΑ στο μέρος που αναλογεί στον εργοδότη και στην συνέχεια αυτοί θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι οι Δήμαρχοι θα συμφωνήσουν σε μια τέτοια ρύθμιση και να φορτωθούν μία τέτοια ευθύνη χωρίς να εξασφαλίζονται οι πόροι μέσα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον .
Η λύση βρίσκεται στο:

α) να πληρώσει αποκλειστικά το Δημόσιο επειδή είναι υπεύθυνο για την ανασφάλιστη συνταξιοδοτική κάλυψη των σχολικών φυλάκων την περίοδο εκείνη ,

β) να υπολογιστεί με τις αποδοχές της περιόδου εκείνης η εξαγορά ,

γ) να μην εμπλέξει καθόλου τους ΟΤΑ στην περίπτωση αυτή.

Τώρα εάν θέλει το ΠΑΣΟΚ να δείξει ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του, να καταθέσει τροπολογία στη βουλή για να επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι και απολυμένοι στις δουλειές τους, Σχολικοί Φύλακες, Καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί, οδηγοί και όποιοι άλλοι είναι σε διαθεσιμότητα ή είναι απολυμένοι.

Μην νομίζει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κάνει ο Λαός και ο κόσμος της εργασίας χωρίς αυτό.

Ο κόσμος έχει μπει σε έναν άλλο αστερισμό, στον αστερισμό της ανατροπής και θα την κάνει όπως και να έχει η κατάσταση, με όποια τροπή και αν πάρει η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας .
Απλά αν την κάνει όσο πιο νωρίς μπορεί, τόσο πιο γρήγορα θα μπει στον δρόμο της ανάσχεσης της καταστροφικής πολιτικής της συγκυβέρνησης.
Αύγουστος 2014
Μπαλάφας Γιάννης

δημοσίευσε ...