Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δήμος Πάργας καταργεί τον ΑΣΕΠ και τις εργασιακές σχέσεις

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάργας στις 25 Νοεμβρίου, πάρθηκε απόφαση της συμπολίτευσης με την ομόφωνη καταψήφιση της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος), να γίνει προγραμματική σύμβαση με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "ΑΜΒΡΑΚΙΑ"

Με τη σύμβαση αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει να διαθέσει στον Δήμο Πάργας 12 υπάλληλους για ένα χρόνο έναντι αμοιβής περίπου 250.000,00 €.

Οι ειδικότητες αφορούν: έναν Χειριστή μηχανημάτων έργου, έναν Ηλεκτρολόγο, δυο υδραυλικούς, τρεις εργάτες, τρεις διοικητικούς και έναν Πολιτικό Μηχανικό

Βλέπουμε δηλαδή ότι ακόμα και οι καλύτεροι θεσμοί και προθέσεις της συνεργατικής ιδέας στα χέρια του καπιταλισμού και της ιδιωτικής οικονομίας, μεταλλάσσονται στο αντίθετο τους, ως μια ακόμη ευκαιρία κέρδους για τους αετονύχηδες του συστήματος, που στήνουν επιχειρήσεις με χαμηλό κόστος εργασίας και μεγάλη υπεραξία για την εταιρεία. 

Με τον τρόπο αυτό καταργείται όλη η νομοθεσία του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού, ακόμη και αυτού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου –να μη μιλήσουμε για προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας- και σμπαραλιάζονται οι εργασιακές σχέσεις.

Αρχίζει η συνεργασία του «ανεξάρτητου» Δημάρχου και εταιρειών, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του Δήμου και την ανεργία των πολιτών που φθάνουν στα όρια τους. Δείχνουν «ανθρώπινο πρόσωπο» και συνέπεια στις υποσχέσεις που έδωσαν στους ψηφοφόρους τους θησαυρίζοντας τις εταιρείες, που «επιχειρούν» στο όνομα της συνεταιριστικής ιδέας!

Ασφαλώς και η ηγεσία της δημοτικής αρχής, λειτουργεί στο πλαίσιο του δικαίου των κυρίαρχων, που δημιουργούν οι συγκυβερνώντες με την τρόικα –αυτούς που η δύναμη του λαού με τους αγώνες και την ψήφο του, δε θα αργήσει να στείλει στο περιθώριο της ιστορίας, ως επικίνδυνους για την κοινωνία.

δημοσίευσε ...