Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Εκεί που μας χρωστάνε ζητάνε τώρα και το βόδι»



Ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά για την προσπάθεια σύστασης διασπαστικού Σωματείου 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων μας έδειξε ότι η  πολυδιάσπαση των εργαζομένων ευνοεί την κάθε μορφή εξουσίας και χρησιμοποιήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως εργαλείο για την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων και την απώλεια βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν ορισμένοι συνάδελφοι και προφανώς καθοδηγούμενοι από το προσωπικό τους όφελος, τον παραγοντισμό ή και την εργοδοσία, προσπαθούν να ευνουχίσουν τη δύναμη του Σωματείου μας, επιχειρώντας τη σύσταση διασπαστικού Σωματείου μέσα στο Σωματείο.

Η δημιουργία ενός ακόμη Σωματείου στο Δήμο Πειραιά που απαριθμεί ήδη τα πέντε και ειδικά όταν αυτό συστήνεται με σκοπό να διασπάσει το αποδεδειγμένα μαχητικότερο Σωματείο, είναι κυριολεκτικά «βούτυρο στο ψωμί» της εκάστοτε δημοτικής αρχής, κατακερματίζει και γίνεται ανάχωμα στην ενότητα των εργαζομένων του Δήμου.
Φαίνεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Μάρτη 2015 αναδεικνύοντας νέα διοίκηση στο Σωματείο μας, αλλά και οι ενέργειες που γίνονται από τα μέλη της νέας διοίκησης για οικονομική διαφάνεια, για αξιοκρατία και δικαιοσύνη, θορύβησαν αυτούς που είχαν μετατρέψει τα προηγούμενα χρόνια το Σωματείο σε «μαγαζάκι» τους, προκειμένου να μπορούν να απολαμβάνουν τις «θεσούλες - οφίτσια» που τους έδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή και διατηρεί και η νέα.
Η μόνιμη απουσία των μελών της μειοψηφίας από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αποδεικνύει το ποιος ενεργεί σε όφελος των εργαζομένων και ποιος όχι. Αν νομίζουν οι συνάδελφοι ότι οι ενέργειες που κάνουν για να διασπάσουν το Σωματείο θα αναστείλουν τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για την εξυγίανση των οικονομικών του ταμείου του Σωματείου και πρωτίστως για την αποκατάσταση των αδικιών, είναι γελασμένοι.
Με ορατό τον κίνδυνο της συρρίκνωσης των μελών του Σωματείου μας που απορρέει από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων ή μετατάξεων συναδέλφων, αλλά κυρίως από την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τα μέλη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. θα εντείνουν τις προσπάθειες διεύρυνσης και εγγραφών νέων μελών στο Σωματείο.
Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μελών που θα προγραμματίσουμε άμεσα θα ενημερωθείτε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του ελλειμματικού ταμείου που παραλάβαμε και έχει πάρει τη νομική πλέον οδό, αλλά και για τα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο.
Τέλος καλούμε όλα τα μέλη μας να γυρίσουν την πλάτη στους επίδοξους «σωτήρες» που παρουσιάζονται δήθεν για να μας σώσουν, ενώ τα πραγματικά τους κίνητρα είναι το ατομικό τους βόλεμα και η λογοδοσία στην εργοδοσία
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ενότητα του κλάδου, την υπεράσπιση των εναπομεινάντων  και  την επανάκτηση των χαμένων δικαιωμάτων μας που με αγώνες το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα είχε κατακτήσει.
Πιέζουμε την κυβέρνηση για την υλοποίηση των προγραμματικών της δηλώσεων όπως ξεκίνησε με την επαναφορά των διαθέσιμων – απολυμένων, την επαναφορά του τεκμηρίου της αθωότητας, την κατάργηση του προσχηματικού επανέλεγχου μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ  και άλλων μέτρων που πέρασε με τη ψήφιση του ν. «Κατρούγκαλου» και να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στους προκλητικούς εκβιασμούς των τοκογλύφων δανειστών και των εγχώριων υποστηρικτών τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας


Μιλτιάδης Λουκίσας                   Ανάργυρος Φώτης  

δημοσίευσε ...