Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΒΣΣ-ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠ παιδιά ενός «κατώτερου Θεού» για ορισμένους…

Μόνο εμετική μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ανακοίνωση της ηγεσίας του Σωματείου Υπαλλήλων Δήμου Αρτέμιδος που επιτίθεται κατά των εκπροσώπων των συναδέλφων που εργάζονται στις κοινωνικές δομές των Δήμων και πιο συγκεκριμένα στο «Βοήθεια στο Σπίτι» - «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και «ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ».
Μέσα όμως από την ανακοίνωση αυτή πέρα του «κλακαδόρικου χαρακτήρα» της, μπορούν οι συνάδελφοι να καταλάβουν την αντίληψη που επικρατεί στην ηγεσία της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ.ΠΑΣΚΕ) για τους συναδέλφους που εργάζονται στις κοινωνικές δομές των Δήμων.
Η πραξικοπηματική φίμωση των εν λόγω συναδέλφων στο συνέδριο από τον αχυράνθρωπο πρόεδρο του συνεδρίου που ενεργούσε σύμφωνα με τις εντολές που έπαιρνε από τον επικεφαλής της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ.ΠΑΣΚΕ) όσο και η εμετική ανακοίνωση φανερώνει ξεκάθαρα την συνειδητή επιλογή της ηγεσίας της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ.ΠΑΣΚΕ) να τους κρατά έξω από τη δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τα «δάκρυα» που βγάζουν στις κατά καιρούς ανακοινώσεις καθώς και η «αγωνιστική» στήριξη, αποδείχθηκαν ψεύτικα και άκρως επικοινωνιακά.
Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των προσωπικών και παραταξιακών της συμφερόντων η ηγεσία της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) συντηρεί τη διάσπαση στον κλάδο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδυναμώνει τη συσπείρωση των εργαζομένων και τη μαζικοποίηση των αγώνων. 
Τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό που χρησιμοποίησαν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις και την εξόντωση των εργαζομένων, χρησιμοποιούν και οι συντάκτες της ανακοίνωσης προκειμένου να στρέψουν εργαζόμενους κατά εργαζομένων.
Θέτουμε στην κρίση σας αυτούσια την ανακοίνωση της ηγεσίας του Σωματείου Υπαλλήλων Δήμου Αρτέμιδος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος καταγγέλλει τις Διοικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων Βοήθεια στο σπίτι Ν. Αττικής, του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Δ.Π.-Μ.Ε.Α. (Π.Α.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.), για το κατάπτυστο, ψευδές και συκοφαντικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν μετά τη λήξη των εργασιών του 43ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
«Εκπρόσωποι» των παραπάνω Συλλόγων, παρευρέθησαν την ημέρα έναρξης του συνεδρίου (Δευτέρα 27 Απριλίου 2015) και εκτός του προγράμματος εργασιών, απαίτησαν με απαράδεκτο τρόπο να λάβουν το λόγο πριν ακόμα και από τους χαιρετισμούς των καλεσμένων και την τοποθέτηση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρόλο που γνώριζαν πολύ καλά ότι όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς καμία εξαίρεση, θα είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου που ήταν οι προγραμματισμένες ομιλίες των συνέδρων.
Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Τρίτη 28 Απριλίου 2015) και ενώ οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ-Ο.Τ.Α. εμφάνιζαν την τήρηση του προγράμματος του Συνεδρίου ως «φίμωση» προκαλώντας νέα ένταση στο συνέδριο, οι «εκπρόσωποι» των εν λόγω Συλλόγων ήταν άφαντοι αποδεικνύοντας πως όλο το σκηνικό της προηγούμενης ημέρας ήταν απολύτως στημένο για τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι για να ακουστούν τα προβλήματα των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων.
         Είναι ξεκάθαρο και ειδικότερα με τον τρόπο που το «απαίτησαν» ότι οι συγκεκριμένοι «εκπρόσωποι» ήταν κομματικά καθοδηγούμενοι με σκοπό την δημιουργία προβλημάτων και έντασης στη ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου με παραταξιακό και μόνο όφελος.
Τέτοιες διασπαστικές ενέργειες στον κλάδο, δεν προασπίζουν σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές (Β.Σ.Σ., Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο καιρό στήριξε και με την παρουσία της αγωνίστηκε για τα καθημερινά τους προβλήματα.
Μετρούν τα έργα… και όχι τα λόγια!!!
           Για τους λόγους αυτούς, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια κομματικά φερέφωνα που δεν εκπροσωπούν τίποτα περισσότερο από τους εαυτούς τους και τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα.
          Καλούμε ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, να απομονώσουν τους δήθεν «εκπροσώπους» τους που δεν προάγουν την δημοσιοποίηση και επίλυση των προβλημάτων τους και να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές.

δημοσίευσε ...