Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μονιμοποίηση των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε καθεστώς ανασφάλειας και «ομηρίας» βρίσκονται επί μια επταετία εργαζόμενοι στους Δήμους που προσλήφθηκαν μέσω διαγωνισμών του 2009 από τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων του Α.Σ.Ε.Π., καθώς και όσοι επιλέχτηκαν, αλλά ποτέ δεν κλήθηκαν να αναλάβουν εργασία.

Το μνημονιακό μέτρο της απαγόρευσης των προσλήψεων που εφαρμόστηκε το 2010 είχε «παγώσει» την ολοκλήρωση του διορισμού των επιτυχόντων. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι Δημοτικές Αρχές που προχώρησαν στην πρόσληψη εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών και των δημοτών που δημιουργούνται ακόμα και σήμερα από την τραγική έλλειψη προσωπικού.

Όταν νομοθετήθηκε η δυνατότητα πρόσληψης από τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. η διαδικασία για την αντικατάσταση αυτών που τελικά δεν συμπεριλαμβάνονταν στους οριστικούς πίνακες θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (5-6 μηνών) και όχι μετά από 6 ή 7 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι μετά από επτά χρόνια εργασίας έχουν αποκτήσει δικαιώματα καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες και έχουν προγραμματίσει με αυτά τα δεδομένα τη ζωή τους. Δεν μπορεί να έρχεται σήμερα η πολιτεία που έχει αυθαιρετήσει, που καταπάτησε το θεσμικό πλαίσιο και χωρίς κανένα κόστος να τιμωρεί πάλι τους εργαζόμενους.

Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι η ερημοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αλλά και το δυσθεώρητο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα, μοναδική λύση είναι η τακτοποίηση όλων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες, καθώς και η πρόσληψη όλων όσων είναι στους οριστικούς πίνακες και δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα.

δημοσίευσε ...