Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ ή αλλιώς « έπρεπε από χθες»

Της Αθηνάς Γιαννουλάκη*
Η επίσημη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιούλιο του 2015 και η μετατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και συμπόρευση με τους δανειστές , μας βρήκε καταρχήν απροετοίμαστους και αμήχανους ..και όσο αφορά τον εργασιακό χώρο.
Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΜΕΤΑ αντιστεκόμενοι ενεργά, οργάνωσαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα του τρίτου μνημονίου και από την αρχή στάθηκαν με αξιοπρέπεια και εργατική συνείδηση ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην νεομνημονιακή πολιτική της κατ’ επίφαση αριστερής κυβέρνησης, που επέλεξε να   συνεχίσει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά όμως πολύ γρήγορα φανερώθηκε η δυσλειτουργία των δυο αντίθετων πόλων …

Η αποδοχή του ΤΙΝΑ ( δηλαδή του ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση σήμερα) και η παραδοχή του σαν εργαλείο για να δικαιολογηθούν οι πολλαπλές καρμανιόλες που ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ έστησε πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων ,ο αναπτυσσόμενος νέος φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και η προσωπική στάση πολλές φορές «για να μη χαθεί η καρέκλα» είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ με τις αρχές και την διακήρυξη του ΜΕΤΑ .
Αναγκαία λοιπόν και καλοδεχούμενη .. «από χθες» η ανασυγκρότηση του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής.
Αναγκαία για να απαλλαγούμε και από το παραμικρό   υπονοούμενο κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πρέπει πιο ξεκάθαρα από ποτέ να σταθούμε πολέμιοι της Συριζοκυβερνητικής πολιτικής στο σύνολο της που εξαθλιώνει   τους εργαζόμενους.
Το ζητούμενο, όμως συγχρόνως πρέπει να είναι η πραγματική διεύρυνση και ανασυγκρότηση της εργατικής μας παράταξης στις σημερινές συνθήκες που θα αναφέρεται και στους εργαζόμενους στην επισφαλή και ελαστική εργασία , τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους ,τους ξένους εργάτες και τους συνταξιούχους , καυτηριάζοντας την γραφειοκρατία του συνδικαλιστικού κινήματος , τα σωματεία σφραγίδες και τις επίσημες απαξιωμένες ηγεσίες του .
Έχοντας επίγνωση του ότι το «ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ » μπορεί να φέρει αλλαγές στις εκπροσωπήσεις του χώρου μας στις διοικήσεις των Συνδικάτων σε όλες τις διαβαθμίσεις (πρωτοβάθμια ,δευτεροβάθμια...) ΕΠΙΛΕΓΩ να σταθώ ,όπως και τα περισσότερα μέλη του ΜΕΤΑ , ξεκάθαρα αντιμνημονιακά, προσπαθώντας το μόνο εφικτό ..το δίκιο του εργαζόμενου.
..ραντεβού το Σάββατο 11 Ιούνη στην Αθήνα !!!
*Η Αθηνά Γιαννουλάκη είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...