Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Σ.Ε.Ο.Τ.Α Ν. Ηρακλείου: 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία (βίντεο)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ηράκλειου ...!
Ο πρώτος κύκλος των επιμορφωτικών αυτών συναντήσεων που γίνονται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ξεκίνησε χθες, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους όμορους Δήμους Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου και με έδρα την Αγία Βαρβάρα.

Επιμόρφωση Εργαζόμενων Περιφερειακών Δήμων Ν. Ηρακλείου με θέμα: «Κίνδυνοι, πρόληψη, νομοθεσία εργασιών σε ύψος, με χρήση καλαθοφόρου ανυψωτικού οχήματος»


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση για τους Εργαζόμενους - Μέλη του, που οι ειδικότητες και τα καθήκοντά τους σχετίζονται με τη χρήση καλαθοφόρου-ανυψωτικού μηχανήματος, σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Αγ. Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας.

 Οι εργαζόμενοι των Δήμων Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Φαιστού, εκτός από θεωρητική κατάρτιση, θα παρακολουθήσουν και πρακτική άσκηση από τον κ. Ζαφειριάδη, διασώστη - εισηγητή του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος του ΣΕΠΕ Μιχάλης Μαραυγάκης θα έχει συνεργασία με τους Δημάρχους Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη, Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη και τον αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου Θανάση Κύρκο. Θα παρευρίσκονται οι οικοδεσπότες αντιδήμαρχοι Γόρτυνας κ. Βαρβάρα Ανωγειανάκη Βαρβάρα και ο Παντελής Παπαδάκης.

Συμμετέχει με την ιδιότητά του ως τεχνικός ασφαλείας του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Γιάννης Ασπιρτάκης, Επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας «Ergoprolipsis».

Είναι η 1η συνάντηση σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:

2η εκπαιδευτική συνάντηση: «Χειριστές μηχανημάτων έργου».

3η εκπαιδευτική συνάντηση: «Συνεργεία καθαριότητας - Οδηγοί απορριμματοφόρων - εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων».
4η εκπαιδευτική συνάντηση: «Υπάλληλοι Τεχνικών Υπηρεσιών».
5η εκπαιδευτική συνάντηση: «Οδηγοί αυτοκινήτων».

6η εκπαιδευτική συνάντηση: «Διοικητικοί Υπάλληλοι».
Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με τη μεγάλη υποβάθμιση που δέχτηκαν οι οικονομικές απολαβές των εργαζομένων, ας προστατευτούν από την απαξίωση οι άλλες δυο βασικές αρχές της εργασίας, της υγιεινής και της ασφάλειας. Στο μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων (πολλά από αυτά θανατηφόρα) στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαντάμε με ενημέρωση, εκπαίδευση συνεργασία, διεκδίκηση τήρησης θεσμικού πλαισίου.

δημοσίευσε ...