Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Νέος Ο.Ε.Υ. στον Δήμο Πειραιά με την συμμετοχή των εργαζομένων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Διοίκηση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά χαιρετίζει την βούληση της Δημοτικής Αρχής του κ. Ιωάννη Μώραλη να προσκληθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου μας για να συμμετάσχουν ενεργά και ουσιαστικά στις Ομάδες Εργασίας (Ο.Ε.) για την επικαιροποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ), με δεδομένο ότι τόσο προηγούμενες δημοτικές αρχές του Πειραιά αλλά όσο και πολλοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρνούνται και αποκλείουν τα συνδικάτα από τέτοιες διαδικασίες.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Ιωάννη Μώραλη έκανε δεκτή την παρέμβαση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά για να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, όχι σε μια προσχηματική διαβούλευση, όπως είχαμε επισημάνει, ενός τελικού σχεδίου προς έγκριση …ως είθισται, αλλά στην προπαρασκευαστική διαδικασία σύνταξης του νέου Ο.Ε.Υ. και την κίνηση αυτή δεν θα μπορούσαμε παρά μόνο θετική να την κρίνουμε. 
Η Διοίκηση του Σωματείου μας αποδεχόμενη την πρόσκληση δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού,  καθώς και  τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών, προς όφελος των δημοτών.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...