Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ οδηγεί σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, καταθέτουμε δική μας πρόταση.


Στην έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25/6/2017, ομόφωνα αποδοκιμάστηκε και απορρίφθηκε η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις, ενώ σε αντίθεση με τις δηλώσεις και τις επισημάνσεις του Υπουργείου η πρόταση δεν αντιμετωπίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά τις ενισχύει.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων της καθαριότητας σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Δευτέρα 26 Ιούνη 2017 στις 10:00 το πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας (3ος όροφος -Καρόλου 24 – Αθήνα).
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ επίσης, καταγγέλλει: την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, με αιχμή την Καθαριότητα, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τη Δευτέρα περνά ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε εργολάβους, για τρεις ημέρες. Παράλληλα καταγγέλλει και τη «φιέστα» που γίνεται στα Τρίκαλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων (11η Πανελλήνια Σύνοδος ΦΟΣΔΑ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, με «μεγάλους χορηγούς», όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, μεγαλοεργολάβους των σκουπιδιών.
Τέλος, καταγγέλλει την ΠΟΠ-ΟΤΑ, που –όπως σημειώθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ- για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει τον πραγματικό της ρόλο: αυτόν τον απεργοσπαστικόδιασπαστικό, εργοδοτικό και κυβερνητικό. Αφορμή ανακοίνωσή της, σύμφωνα με την οποία αναστέλλει τις κινητοποιήσεις, που ποτέ δεν προκήρυξε.
Αναλυτικά η πλήρης απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, συζήτησε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:


  1. Απορρίπτει την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη η οποία γίνεται για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτηση της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  2. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως έχουν προσδιοριστεί με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις 22 Ιουνίου 2017.
  3. Επιμένει ότι, η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  4. Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα νομοθετική ρύθμιση, όπου θα δίνεται οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).
  5. Να καλέσει όλους τους Συλλόγους-Μέλη της να εντείνουν τα μέτρα περιφρούρησης του αγώνα και να ζητήσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργατικών και κοινωνικών οργανώσεων με κοινό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία για να αποτραπούν προσπάθειες και εκβιασμοί για τη διάσπαση του αγώνα.
  6. Συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο κυρίως και στον αγώνα που κάνουμε.
  7. Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Εμείς απλά τον προειδοποιούμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.
Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει εξαγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν καθολικά στην Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχθεί για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24 – Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απευθύνει μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και τους καλεί τούτη τη στιγμή να σταθούν αλληλέγγυοι και να δείξουν υπευθυνότητα. Γιατί ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που μπορεί να κερδηθεί η μάχη που δίνουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και για την παραμονή των συμβασιούχων που εργάζονται με παρατάσεις στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου.

Η καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υπονομευτική στάση της ομοσπονδίας σφραγίδας ΠΟΠ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...