Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Μέχρι που θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των εργαζομένων από την κυβέρνηση;



Ο ακαριαίος «θάνατος» της εργασίας που επιφυλάσσει στους 229  εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμου Πειραιά αλλά των πολλών χιλιάδων σε όλους τους Δήμους της χώρας, η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που «θυμήθηκε» την Συνταγματική καθαρότητα στην τρίτη κατά σειρά παράταση, καθώς και η κοροϊδία που δέχεται όλος ο κλάδος εργαζομένων στους Δήμους από τις «κάλπικες» υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης των εργαζομένων για την πολιτική της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζει με την ψήφιση των νέων μνημονίων και η σημερινή κυβέρνηση.
Μπροστά στις μεγαλειώδεις σε όγκο και δυναμική απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους Δήμους που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και μπροστά στην κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε ομόφωνα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η κυβέρνηση εκτός από τις δυνάμεις καταστολής και τα χημικά που χρησιμοποίησε κατά των απεργών, επιχειρεί με νέα εξαγγελία – κοροϊδία να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από το αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Με ένα νέο πυροτέχνημα – ρύθμιση που δεν είναι εφαρμόσιμη και φυσικά σε καμία περίπτωση αποδεκτή από τους εργαζόμενους προσπαθεί να κάμψει την ενότητα, την δυναμική και την αποφασιστικότητα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.
Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα είναι στα δικά μας χέρια. Οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου το αποδεικνύουν. Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο και έχει καταλάβει αυτούς που προσπάθησαν και προσπαθούν συνεχίζουν ακόμα και τώρα να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους.
Δεν παρεκκλίνουμε από την θέση και το αίτημα για μετατροπή όλων των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!!!
Καλούμε την δημοτική αρχή Πειραιά, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζει τους εργαζόμενους συμβασιούχους, για να μην καταρρεύσουν και οι υπηρεσίες του Δήμου, να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο και να αναλάβει πολιτικές ευθύνες για την παραμονή όλων των εργαζομένων στην εργασία τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να δώσουν δυναμικό παρών στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Δευτέρα στις 26 Ιούνη 2017από τις 11:00π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 11.30π.μ. στην Αθήνα
Καθώς και στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη 29 Ιούνη 2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Συνεχίζουμε τον αγώνας ενωτικά, δυναμικά και αποφασιστικά.
Δεν βολευόμαστε με αυτά που βολεύουν τους άλλους!!!
Η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος και η έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί στους δρόμους.
Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις και όχι  …άλλοι!

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π/24-6-2017

δημοσίευσε ...