Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

H Δημοτική Αρχή Αλίμου «ευνουχίζει» τις συνδικαλιστικές ελευθερίες



Για τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που κατ’ εξακολούθηση επιβάλει η Δημοτική Αρχή Αλίμου στους εργαζόμενους του Δήμου δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος.
Πρόσφατη άλλωστε είναι και η ανακοίνωση – καταγγελία της ΑΔΕΔΥ για την συνδικαλιστική δίωξη που επέβαλε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, γιατί «τόλμησε» να κοινοποιήσει την έγγραφη διαμαρτυρία της για την ανορθόδοξη καταβολή του επιδόματος των 176ευρώ σε δικαιούχους εργαζόμενους.
Στο στόχαστρο του Δημάρχου έχουν μπει οι συνδικαλιστικές ελευθερίες του αγωνιστικού προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων, που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, με σκοπό να εμποδίσει την συνδικαλιστική τους δράση στους χώρους εργασίας του Δήμου. Σε αντίθεση όμως με τους χειραγωγημένους, εργοδοτικούς, συνδικαλιστές που «απολαμβάνουν» από τον Δήμαρχο Αλίμου την ελευθερία κίνησης όπου και όποτε θέλουν, προκειμένου να εκθειάζουν «τα έργα και τις ημέρες» του.
Η αντεργατική πολιτική του Δημάρχου Αλίμου ενισχύεται και από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και από το κλίμα που συντηρείται περί συνδικαλιστικών προνομίων, που στο όνομα αυτών στοχεύουν στον ευνουχισμό των βασικών κυττάρων των συνδικάτων που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία
Υποστηρικτής και εκτελεστικό όργανο των επιλογών και της τακτικής του Δημάρχου Αλίμου, ο «αρχισυνδικαλιστής» και στέλεχος της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στον Άλιμο  και ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, που από την ημέρα που έχασε την καρέκλα του προέδρου έχει επιδοθεί σε «κυνήγι κεφαλών» και συναινεί στις πειθαρχικές διώξεις του Δημάρχου με στόχο τον εργασιακό και συνδικαλιστικό αφανισμό εργαζομένων του Δήμου και των εκπροσώπων τους.
Αυτός ο άξιος εκφραστής του εργοδοτικού συνδικαλισμού, πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, αφού έχει εξασφαλίσει με τις υπηρεσίες που παρέχει στην Δημοτική Αρχή την προσωπική του ασυλία, κοινοποίησε με την ιδιότητα του αναπληρωτή προϊσταμένου της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών που του έχουν αναθέσει, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει στις 31/5/2017 τον Σύλλογο Εργαζομένων ότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες περιορίζονται και είναι χωρίς αποδοχές ενώ τις ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να τις καταβάλει ο Σύλλογος.
Ο ίδιος επιδεικνύοντας «υπερβάλλοντα ζήλο» στα καθήκοντα που έχει με ανάθεση και όχι κατόπιν κρίσεων από υπηρεσιακό συμβούλιο, γίνεται «βασιλικότερος του βασιλέως» και ο «λαγός» της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των δανειστών που θέλουν να καταργήσουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Με την ανοχή όμως και την κάλυψη και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) που δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση, ούτε μία καταγγελία, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης συνεχίζει να ασκεί τρομοκρατία και πειθαρχικές – συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των εργαζομένων και του μαχητικού προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να αντιμετωπίζει τα πράγματα με βάση τις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι επιλεκτικά, όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία. Να μην καλύπτει τον εργοδοτικό συνδικαλισμό του πρ. προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Γεωργακόπουλου, επειδή είναι μέλος της «ΣΥΝ.ΑΝ», όπως και  να σταματήσει να δίνει άλλοθι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία του Δημάρχου Αλίμου.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 22-7-2017 

 

δημοσίευσε ...