Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για την απεργία της 14ης Νοέμβρη. Να βάλουμε τέλος στη λιτότητα και στην επιτροπεία


Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του δημοσίου τομέα και των κλάδων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που απεργούν, στις 14 Νοέμβρη, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.
Η απεργία αυτή, παρά την απεργοσπαστική παρέμβαση της ΓΣΕΕ και τη διάσπαση του ενιαίου μετώπου όλων των εργαζομένων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τη βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, την αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων.
Διεκδικούμε να μπει τέλος στη λιτότητα και στη συνεχή συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων και απαιτούμε:
      Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, καταβολή του δώρου Χριστουγέννων το 2018 και επαναφορά του 13ου και 14 μισθού, καμία κατάργηση ή περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες.
      Μείωση της φορολογίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€, κι όχι μείωσή του στα 5.600 ευρώ.
      Επαναφορά των ΣΣΕ, της υποχρεωτικότητας, της επεκτασιμότητας και της Διαιτησίας, καθώς και της ΕΓΣΣΕ, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.
      Μείωση τώρα των ωρών εργασίας από 40 στις 37,5 με στόχο το 35ωρο παντού, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να κερδίσουν και οι εργαζόμενοι από τη μαζική χρήση της επιστήμης, της τεχνικής και της πληροφορικής στην παραγωγική διαδικασία και όχι μόνο το κεφάλαιο και το κράτος.
      Μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών και κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας και μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για πάγιες και σταθερές ανάγκες, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
      Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600,8 ευρώ, καταβολή του σε όλους τους άνεργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας.
      Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, επαναφορά του κοινωνικού και αλληλέγγυου συστήματος των καθορισμένων εισφορών και παροχών και μείωση των χρόνων και της ηλικίας συνταξιοδότησης.
      Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, επαναφορά στο δημόσιο όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, των επιχειρήσεων, οργανισμών στρατηγικής σημασίας και των τραπεζών.
      Υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας, του δημόσιου πλούτου και των πολιτιστικών μνημείων της χώρας από τα αρπακτικά του κεφαλαίου και των δανειστών.
      Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία, περιβάλλον κ.λπ.) και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.
      Συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της επιτροπείας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Καλούμε τέλος όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις προσυγκεντρώσεις ταξικών συνδικάτων, στην οδό Σταδίου και Πεσμαζόγλου, πριν από το υπουργείο Εργασίας, στις 10.30πμ.

δημοσίευσε ...