Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Δημοκρατική Έκφραση, για Υπηρεσιακά Συμβούλια με αρχές και όχι των... Αρχών


Ανακοίνωση από την "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ" για τις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» με ανεξάρτητο, διεκδικητικό και αγωνιστικό στίγμα και προσανατολισμό   συμμετέχουμε  στις   εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου μας την Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018.
Το σημερινό σκηνικό που στήνεται ορίζεται από τις μεν προσπάθειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ξεπεράστηκε το Μνημόνιο, ενώ από την άλλη, έχουμε την προσπάθεια του παλαιού μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να πείσουν ότι αποτελούν πιο αξιόπιστο κι επιθετικό διαχειριστή του μεταμνημονιακού συστήματος. Στην ουσία όμως, ανεξαρτήτως διαχειριστή θα εξακολουθούν να εφαρμόζονται εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι και η λιτότητα, λόγω της υποχρέωσης διασφάλισης των πρωτογενών πλεονασμάτων και της εξυπηρέτησης του Χρέους.
Οι εργαζόμενοι αλλά και ο ίδιος ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποτελούμε εξαίρεση. Οι περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων, η έλλειψη προσωπικού, η απαξίωση των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις τεχνικών – κοινωνικών ακόμα και διοικητικών – οικονομικών υπηρεσιών εντείνονται σε μεγαλύτερο βαθμό και από την σημερινή κυβέρνηση.
Ο δε μνημονιακός «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που ήρθε να αντικαταστήσει τον επίσης μνημονιακό «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» πέρα της «κουτσής» απλής αναλογικής, τίποτα παραπάνω δεν έχει να προσφέρει αλλά αντίθετα να μεγεθύνει τα προβλήματα σε εργαζόμενους και δημότες. Μετατρέπει τους Δήμους σε εταιρείες, προετοιμάζει το έδαφος ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά με δικά τους έσοδα και χωρίς κρατική χρηματοδότηση, καταργεί τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφήνοντας εκτεθειμένους σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις τους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών και συστήνοντας το μνημονιακό τμήμα ελέγχου … «για την μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση των υποχρεώσεων της χώρας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής».
Τα μνημονιακά μέτρα επιβολής της τρόικα, ψηφιακά οργανογράμματα, περιγράμματα θέσης, αξιολόγηση και κινητικότητα, όπως έχουν ψηφιστεί, εξυπηρετούν τον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού με στόχο την δημιουργία μικρού και ευέλικτου κράτους, που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, με δημόσιους υπαλλήλους – λάστιχο και ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Σε μια τέτοια διαμορφωμένη πραγματικότητα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές απαξίωσης των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα υπηρεσιακά συμβούλια η δημοτική αρχή, η κυβέρνηση, έχει τους τρόπους να υλοποιήσει την πολιτική της και δεν μπορεί να ανατραπεί μέσα από αυτά.
Μπορούν όμως να εκλεγούν ως αιρετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες που θα αποτελούν το άγρυπνο μάτι των εργαζομένων μέσα στα συμβούλια και όχι το μακρύ χέρι της εξουσίας.
Που θα βρίσκονται πάντα σε επαφή με τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ομοσπονδία, θα λογοδοτούν στους συναδέλφους και η στάση τους στα συμβούλια θα εναρμονίζεται πλήρως με τις αποφάσεις του κλάδου.
Που θα καταγγέλλουν κάθε πιθανή αυθαιρεσία της εξουσίας και θα παλεύουν να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και το αδιάβλητο των διαδικασιών.
Ούτε συμβιβασμένους, ούτε ταλαντευόμενους, ούτε υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς.
Που απορρίπτουν τον παραγοντισμό. Που δεν καλλιεργούν την ανάθεση. Που βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων.
Για δυο συνεχόμενες θητείες μας εμπιστευθήκατε, γιατί εμείς δεν αντιμετωπίζουμε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με διαχειριστική λογική υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης και παίρνοντας εντολές από την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Δεν σηκώσαμε ποτέ το τηλέφωνο να ενοχλήσουμε συνάδελφο και να του πουλήσουμε υποχρέωση για το θέμα του που συζητιόταν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Αντιμετωπίζουμε τα θέματα όλων των συναδέλφων ίσα, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτου θέσης, ειδικότητας ή κλάδου και αποκλείοντας τις εξαιρέσεις και τις «άνωθεν εντολές».
Αντιταχθήκαμε διατυπώνοντας την διαφωνία μας για τις μερικές τροποποιήσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και του προβαδίσματος κατηγοριών που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στην σύσταση «υπερ-διεύθυνσης» και του τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου
Αντιταχθήκαμε στην μη αναγνώριση υπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα με το σκεπτικό ότι ο εργασιακός βίος του κάθε εργαζόμενου πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαίος και ως τέτοιος πρέπει να αναγνωρίζεται καθώς να αναγνωρίζεται και μισθολογικά.
Μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι, να σας κοιτάμε στα μάτια και να ζητάμε ξανά την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας,
για Υπηρεσιακό Συμβούλιο με αρχές και όχι των Αρχών!!!

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας και μέσα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, διεκδικώντας:
Νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
Αναγνώριση βαθμολογικά και μισθολογικά όλου του εργασιακού βίου του εργαζόμενου σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
Κατάργηση του προβαδίσματος κατηγοριών
Αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων
Κατάργηση της προσχηματικής «Αξιολόγησης»
Κατάργηση της απεργοσπαστικής και εκβιαστικής «τροπολογίας Γεροβασίλη» για την «αξιολόγηση»
Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
Αλλαγή στη σύνθεσή τους με  εκλογή και τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής.
Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων. 
Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο. 
Κατάργηση των αντιδημοκρατικών  και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.
Οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική  υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη
Δικαίωμα εκλογής και στους Υπαλλήλους ΥΕ κατηγοριών
Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε

δημοσίευσε ...