Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Μόνο ο πρωθυπουργός έλλειπε από την κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, …την επόμενη φορά!



Στην ετήσια κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά (ΣΕΔΠ) εκτός της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είχε καλεστεί, παρευρέθηκε και «χαιρέτησε» η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και εν ενεργεία και πρώην βουλευτές της Α’ Πειραιά της ΝΔ.

Είναι τουλάχιστον αντιφατικό η Υπουργός Εσωτερικών να μην δέχεται να συναντήσει τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στους Δήμους και η Υπουργός Εργασίας να πηγαίνει σε κοπή πίτας εργαζομένων σε Δήμο.


 

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και τις παρεμβάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως προκειμένου να της εκθέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου εργαζομένων στους Δήμους, η ίδια μέχρι και σήμερα δεν τους δέχεται. Αντίθετα, η Υπουργός Εργασίας καλοδέχθηκε την πρόσκληση και παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να εκθειάσει το αντεργατικό  έργο της κυβέρνησης που είναι όμως για «το καλό μας» και κυρίως να ευχηθεί στους εργαζόμενους να συνεχίζουν να αντέχουν το ξεζούμισμα και την κοροϊδία της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Άλλωστε τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει;

Το παράξενο όμως της ιστορίας είναι η ενέργεια του προεδρείου της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων να προσκαλέσει την Υπουργό Εργασίας, όταν το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση και αντιπαλεύει την πολιτική και την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Εύλογα μπαίνει το ερώτημα, με τις «άκρες» που φαίνεται να έχει σε κυβέρνηση και ΝΔ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά που είναι και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την πλειοψηφούσα παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ, μήπως τελικά να μεσολαβήσει προκειμένου η υπουργός Εσωτερικών δεχθεί να συναντήσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ;

Το εργατικό κίνημα δεν έχει ανάγκη διαμεσολαβητές. Δεν έχει ανάγκη υποτακτικούς σε κυβέρνηση, δημοτικές αρχές και εργοδοσία. Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι θα αναγκάσουν την υπουργό εσωτερικών αλλά και κάθε υπουργό και κυβέρνηση ή δημοτική αρχή να τους ακούσουν, θέλουν δεν θέλουν!

Την απάντηση τους την δίνουν τα μπλόκα των αγροτών, ο αποφασιστικός αγώνας των φοιτητών, θα τους τη δώσουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους με την μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 28 Φλεβάρη με κεντρικό σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ΖΩΕΣ μας».

Πειραιάς, 21/2/2024

δημοσίευσε ...