Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά και το ΣΟΜΕΔΠ κέρδισαν την προσωρινή διαταγή για τις "χαφιεδοκάμερες"

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΟΜΕΔΠ

Ηχηρή η πρώτη νίκη των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κατά

των καμερών παρακολούθησης της Δημοτικής Αρχής

Συζητήθηκε το πρωί 11 Σεπτέμβρη 2024, στα δικαστήρια του Πειραιά η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) κατά της Δημοτικής Αρχής και του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης με κάμερες που έχει εγκαταστήσει στο αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα 45 – 47 (γκαράζ).

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Άνθρακας ο θησαυρός! Για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός μας κοροϊδεύει

 


Μετά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που επί μέρες προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους και τον λαό ότι έρχεται το καλάθι των παροχών της ΔΕΘ, ήρθε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και «άνοιξε» το καλάθι. Και τι είχε μέσα; άνθρακα, κάρβουνο, για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, που νομίζοντας μάλιστα ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς πλάσαρε τα «καθρεφτάκια» ως μέτρα στήριξης.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

40ημερο Μνημόσυνο του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του την ώρα της εργασίας


 

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στις 9:30 το πρωί, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του συναδέλφου Θοδωρή Γκόνη.

Ο συνάδελφος Θοδωρής Γκόνης έχασε την ζωή του πίσω από το απορριμματοφόρο την ώρα της εργασίας του, της αποκομιδής απορριμμάτων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Ιουλίου 2024 στο 5ο κοινοτικό διαμέρισμα Πειραιά.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Αίτημα του ΣΟΜΕΔΠ για συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη

 


Θέμα: «Συνάντηση διοικητικού συμβουλίου ΣΟΜΕΔΠ με Δήμαρχο Πειραιά»

Κύριε Δήμαρχε,

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά ζητά άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:

Απολογία του προέδρου του ΣΟΜΕΔΠ για την νέα πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε.

 


Θέμα: «Απάντηση στο έγγραφο με αρ. εμπ. πρωτ. 237/25-7-24»

Σε απάντηση του εγγράφου που μου αποστείλατε με αρ. εμπ. πρωτ. 237/ 25-7-2024 και παρέλαβα στις 27-8-2024, με το οποίο ισχυρίζεστε ότι βάση της με αρ. εμπ.πρωτ. 209/4-7-2024 αναφοράς του προϊσταμένου του Τμήματος Επισκευής και Συντήρησης Εξοπλισμού Οχημάτων και Μηχανημάτων Β.Κ. έχω υποπέσει σύμφωνα με το εδαφ.ε της παρ.1 του αρθ.107 του Ν.3528/2007 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρθ.6 του Ν.4325/2015, στο πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπαλλήλους συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας», έχω να σας δηλώσω εμπρόθεσμα τα παρακάτω.

Επιστολή ΣΟΜΕΔΠ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας


 

Συνάδελφοι – μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητού Συμβουλίου, αναγκαζόμαστε να σας αποστείλουμε αυτή την επιστολή καθώς η κατάσταση των αναίτιων, αυθαίρετων και εκδικητικών πειθαρχικών διώξεων σε βάρος συναδέλφων – εργαζόμενων στο Δήμο Πειραιά καθώς και εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Αντιπρόεδρο και Ταμία) του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών (ΣΟΜΕΔΠ) που είναι μέλος της ομοσπονδίας, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

δημοσίευσε ...