Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

40ημερο Μνημόσυνο του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του την ώρα της εργασίας


 

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στις 9:30 το πρωί, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του συναδέλφου Θοδωρή Γκόνη.

Ο συνάδελφος Θοδωρής Γκόνης έχασε την ζωή του πίσω από το απορριμματοφόρο την ώρα της εργασίας του, της αποκομιδής απορριμμάτων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Ιουλίου 2024 στο 5ο κοινοτικό διαμέρισμα Πειραιά.

Η ζωή των εργαζομένων δεν μπαίνει στο ζύγι κόστους – οφέλους.

Τα μέτρα προστασίας της υγείας, της ασφάλειας και τη ζωής των εργαζομένων δεν είναι «ατομική ευθύνη». Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε να διερευνηθούν όλα τα πραγματικά αίτια που στοίχησαν τη ζωή του συναδέλφου κατά την ώρα της εργασίας του, όπως και να απαντήσει η Δημοτική Αρχή στα ερωτήματα που της θέσαμε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

Πόσες ημέρες συνεχόμενα δούλευε ο συνάδελφος τους τελευταίους τουλάχιστον μήνες, χωρίς ρεπό ανάπαυσης;

Είχε εξεταστεί από τον γιατρό εργασίας;

Επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του να εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια που τον είχε μετακινήσει η υπηρεσία;

Δημοτική Αρχή και κυβέρνηση να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμοι, όπως μας θεωρούν, βάζοντας το κέρδος πάνω από την υγεία, την ασφάλεια ακόμα και τη ζωή μας.

δημοσίευσε ...