Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υποκινούμενο το δημοσίευμα με στόχο την ποινικοποίηση των αγώνων.



"κλεμμένο" : http://www.aftodioikisi.gr
Για «υποκινούμενο δημοσίευμα από την κυβέρνηση, που σκοπό έχει να μας πάνε στα δικαστήρια οι δήμαρχοι, επειδή δε γίνεται αποκομιδή»,

έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr και σχολιάζοντας δημοσίευμα των «Νέων» με τον τίτλο Το μεγάλο κόλπο με τα σκουπίδια, στο οποίο αναφέρεται πως και απεργούν και πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ήδη με τις αναδρομικές περικοπές που γίνονται χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία ΥΕ και ΔΕ, έχουν δει τους μισθούς τους να "εξατμίζονται" και να παίρνουν το... 15νθημερο από 50-150 ευρώ.
»Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το Νοέμβριο, όπου σε πολλούς οι αποδοχές θα είναι μηδενικές τουλάχιστον έως το Δεκέμβριο».
Όσο για το αν δουλεύουν ή όχι; «Ψέματα και πάλι», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην aftodioikisi.gr. «Για παράδειγμα, μιας και βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για τη σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, θα αναφερθώ στους εργαζομένους του Δήμου Θερμαϊκού, όπου χθες πήγαν και καθάρισαν τις παραλίες. Δε δούλεψαν αυτοί;
»Και πολύ περισσότερο, οι δήμοι και οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι". Δε δουλεύουν αυτοί», αναρωτήθηκε.
Όπως σημείωσε ο Γιώργος Χαρίσης, σχολιάζοντας τη νομιμότητα ή μη της νέας μορφής κινητοποίησης στην οποία έχει προχωρήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις καταλήψεις δημαρχείων, αμαξοστασίων και αποκλεισμούς ΧΥΤΑ, «η νομιμότητα έχει ήδη καταλυθεί από την κυβέρνηση που προχωρά σε μέτρα που είναι ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους», και όπως υπογράμμισε στην aftodioikisi.gr «ο αγώνας δεν αποκλιμακώνεται, αλλά γιγαντώνεται».
-----------------------------------------------

 @"timeo Danaos et dona ferentes" 
  Β.Γ

δημοσίευσε ...